У Німеччині вільно діє організована Росією неонацистська мережа

ПЕРЕКЛАДИ 20.02.2019 Коментарі 0

Під самим носом європейської розвідки та поліції російські неонацисти створили структуру, яка ефективно функціонує. А Москва все більше впливає на радикалізацію націоналістичних кіл у Європі.

White Rex - це турнір MMA [Mixed Martial Arts – мішані бойові мистецтва - ред.]. Цей турнір вже багато років поспіль проводиться як в Росії так і у Західній Європі. У ньому можуть приймати участь тільки білошкірі бійці, а глядацька аудиторія, як правило, неонацистська. У 2013 році під час турніру White Rex у Римі серед гостей був колишній співробітник СС Еріх Прібке, відповідальний за розстріл сотень італійців під час війни.

За назвою White Rex приховується як команда бійців, які займаються бойовими мистецтвами, так і мережа бійцівських клубів, що починають розвиватися в Німеччині, Австрії, Італії чи Швейцарії, а також пускають коріння у Франції та Угорщині.

Водночас White Rex є «націоналістичним» брендом одягу, популярним серед неонацистів. В них є навіть свій інтернет-магазин, white-rex.net, у якому продаються футболки, балаклави, головні убори та інші гаджети із символікою популярною в екстремальних націоналістичних колах. Цю поступово зростаючу мережу об’єднує одна фігура – росіянин Денис Нікітін. Людина із дуже таємничим минулим.

Корпорація неонацистів

Нікітін не є новим героєм на неонацистській сцені. У 2008 році він заснував свій перший магазин одягу для радикалів. Одяг з нордичними і радикальними символами добре продавався у Німеччині, де Нікітін отримав право постійного проживання.

Незабаром із єдиного магазину з одягом, наповненим скандинавським символічним символізмом, повстала ціла мережа. Нікітін не тільки почав добре заробляти, але й став організовувати спортивні клуби. Активно розпочав їздити на зустрічі із скінхедами та націоналістами від Великобританії до України. 10 листопада 2017 року він з'явився у Варшаві, де виступив із лекцією про російський націоналізм на конференції «Європа майбутнього».

У такі табори та школи для виживання запрошують європейську молодь клуби White Rex. Джерело: youtube.com

Нещодавно німецьке видання «Der Spiegel» отримало доступ до таємних документів розслідування німецької поліції землі Північна Вестфалія, у яких йдеться про те, що у біографії Нікітіна є дивні неточності.

Зокрема виявляється, що Нікітіна насправді звати Денис Капустін. І він приїхав у Німеччину в 2001 році, видаючи себе за ... єврея, який втік з Росії. За даними німецької поліції, дата його народження також не відповідає дійсності.

Також було підтверджено інформацію про часті поїздки в Росію та значні кошти, які виділяються ним на діяльність бійцівських клубів і проведення з’їздів радикалів. Журналісти видання «Der Spiegel» припускають, що Нікітін-Капустін може мати зв'язки з російськими спецслужбами. За часів своєю юності, кільканадцять років тому, власник «White Rex» був московським скінхедом. Середовище російських неонацистів і футбольних хуліганів вже тоді було нашпиговане агентами ФСБ і фактично перебувало під контролем кремлівських служб.

На даний час Денис Нікітін знаходиться в Україні і схоже має певні проблеми. Він стверджує, що не може виїхати до Німеччини, оскільки українські органи відібрали паспорт і звинуватили його у незаконному обігу наркотиків. Насправді, Нікітін може просто боятися повернення до Німеччини – німецькі служби розшукують його і хочуть уточнити відносини з Росією.

Легіон професійних порушників

Протести «жовтих жилетів» у Франції та расистські напади в Німеччині показали, що люди, пов'язані з Москвою, за дивним збігом обставин дуже часто беруть участь у такого роду заворушеннях.

У грудні минулого року Василь Грицак, голова СБУ, повідомив, що російські спецслужби серйозно задіяні у французьких протестах. У СБУ показували фотографію із Парижу двох чоловіків у жовтих жилетах, які тримають прапор так званої «Донецької Народної Республіки (ДНР)».

Один з них - Фабріс Сорін, член російського ультраконсервативного аналітичного центру «Катехон». Установа фінансується за рахунок так званого «православного олігарха» Костянтина Малофеєва. Цей бізнесмен роками спонсорує проросійські та націоналістичні групи в Європі. Іншою особою є Ксав'є Моро, француз із російським паспортом, який підтримував донецьких сепаратистів. Зі слів української сторони, залучення росіян у цих акціях дуже значне. Вони хочуть дестабілізувати Францію, а у заворушеннях та бунтах беруть участь люди Москви, які вже давно діють у Європі.

Прапор так званої «ДНР» біля Тріумфальної арки. Джерело: unian.net

У свою чергу, швейцарська газета «Blick» описала, як впродовж останніх років у Цюріху, Лугано і Берні розвивалися російські школи бойових мистецтв чи клуби ентузіастів альпійського виживання. У Швейцарії була створена школа російських бойових мистецтв, яку назвали «Система» (повна назва Система ROSS - російська національна система самооборони). До участі у «семінарах», які тривають по декілька тижнів, залучаються інструктори та їх учні з Росії.

За даними швейцарських ЗМІ, багато з цих інструкторів є співробітниками найбільш елітних, російських спецпідрозділів. Швейцарській контррозвідці NDB вдалось записати на приховану камеру підготовку росіян. Виявилося, що «семінаристи» навчаються діяти в групах під час масових заворушень, або тренуються як брати під контроль місто.

Відеоролик із турніру White Rex в Німеччині. УВАГА: Присутня ненормативна лексика!!!

Формально, нагляд за школами в Швейцарії (і, мабуть, в інших європейських країнах) здійснюється холдингом «Волк», що об’єднує охоронні компанії з Росії.

Один з начальників і інструкторів «Волка» Денис Ряузов регулярно проводить тренінги в Цюріху. Відомо, що Ряузов служив у російському спецназі. Його також включено до персонального переліку американських санкцій щодо осіб за їх діяльність на сході України.

Все більше сигналів свідчить про те, що росіяни вже давно проникли у радикальні середовища в Європі: неонацисти, популістські і антисистемні рухи, групи любителів зброї та бойових мистецтв. На даний момент служби виявляють лише поодинокі випадки. Такі, як невелика корпорація Дениса Нікітіна. Але тоді слід визнати, що росіяни побудували невелику армію слухняних радикалів фактично «під носом» західних служб. І доволі часто у буквальному розумінні. Квартира Нікітіна в Кельні знаходиться в декількох сотнях метрів від штаб-квартири німецької контррозвідки BfV.

Міхал Кацевіч, оригінал матеріалу belsat.eu
Переклад ІА «Західний інформаційний фронт»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: