У NYT розповіли, хто пише «історичну ахінею» для путіна

НОВИНИ 19.09.2023 Коментарі 0

Зарахований кремлівським режимом до так званих «іноагентів» російський журналіст Міхаіл Зиґарь у колонці видання New York Times розповів про те, хто пише для путіна статті на історичну тематику.

Від імені російського диктатора історичну ахінею видає колишній міністр культури владімір мєдінскій.

Про це пише ВВС у своєму ТГ-каналі. За версією Зиґаря, путін диктує мєдінскому тези, той розробляє їх та віддає своїм помічникам, які пишуть текст. Потім написане повертають мєдінскому, який редагує підготовлене та передає путіну. А вже останній робить остаточні правки

За таким механізмом появилася 2021 року стаття «Про історичну єдність росіян та українців». У ній Україну названо «антиросією», а тези з неї путін часто використовує у своїх публічних виступах.

Мєдінскій, який обіймає посаду помічника президента, такому кар'єрному просуванню завдячує пандемії коронавірусу, вважає Зиґарь. Коли путін самоізолювався у резиденції на Валдаї, він став «помітно одержимим» історичними темами. Тож йому знадобилася людина, яка би допомогла висловити пов'язані з історією ідеї.

«З огляду на одержимість президента історією та використання історії для виправдання його режиму, мєдінскій сьогодні займає важливе місце в росії», - резюмував журналіст.

На фото з відкритих джерел: мєдінскій, путін і директор музею пабєди на Поклонній горі алєксандр школьнік готують свою історію. 2021 рік.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: