Азербайджан розпочав у Карабаху антитерористичну операцію

НОВИНИ 19.09.2023 Коментарі 0

Азербайджан розпочав у Карабаху антитерористичні заходи локального характеру, повідомили у міноборони Азербайджану. За інформацією відомства, «у рамках заходів із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їх довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення».

У Баку кажуть, що «громадянське населення та об'єкти громадянської інфраструктури не є цілями, з ладу виводяться лише легітимні військові цілі», - пише Ехо Кавказа.

«Про заходи, що проводяться, були проінформовані командування миротворчого контингенту Російської Федерації і керівництво Турецько-Російського Моніторингового Центру», - заявили в міноборони Азербайджану.

Раніше у Баку повідомили про загибель чотирьох співробітників МВС Азербайджану внаслідок підриву міни. влада Азербайджану стверджує, що міну було закладено «з терористичною метою розвідувально-диверсійними групами збройних сил Вірменії в Карабахському економічному районі Азербайджану».

Екс-держміністр невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Рубен Варданян заявив про «масований обстріл» та закликав керівництво Вірменії «визнати Арцах (Нагірний Карабах) та приєднатися до захисту своїх громадян!".

Довідка

Населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область стала однією з точок конфлікту між Баку та Єреваном наприкінці існування Радянського Союзу. Сторони звинувачували одна одну в етнічних чистках, внаслідок війни 1992—1994 років регіон і території, що межували з ним і не входили до складу автономії, отримав фактичну незалежність, яку, однак, не визнав ніхто у світі.

2020 року під час Другої Карабахської війни частина території повернулася під контроль Баку. Азербайджан оголосив, що не розглядає інших способів вирішення конфлікту, окрім відновлення повного контролю за територіями.

Вірмени, які там живуть, звинувачують Баку в численних злочинах проти цивільного населення (Азербайджанська влада звинувачення ігнорує або заперечує). З грудня 2022 року регіон перебуває у фактичній блокаді з боку азербайджанської армії. У серпні 2023 року вірменська влада в Степанакерті оголосила, що на території невизнаної республіки почався голод і зафіксовано першу смерть від нього.

Фото - defence-ua.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: