У Міжнародний день солідарності з Білоруссю ЄС вкотре засудив репресії режиму лукашенка

НОВИНИ 12.11.2023 Коментарі 0

Європейський Союз у Міжнародний день солідарності з Білоруссю вкотре засудив репресії режиму Александра Лукашенка та погіршення ситуації з правами людини у країні.

Про це пише "Європейська правда", покликаючись на заяву головного дипломата ЄС Жозепа Борреля.

Міжнародний день солідарності з Білоруссю відзначається в пам'ять про 31-річного Рамана Бандаренка, який був жорстоко побитий силами безпеки режиму, що призвело до його трагічної смерті 12 листопада 2020 року. Його смерть так і не була розслідувана, а винні не були притягнуті до відповідальності.

В ЄС заявили, що після сфальсифікованих президентських виборів 2020 року ситуація з правами людини в Білорусі продовжує різко погіршуватися. Режим здійснив понад 40 000 політично вмотивованих арештів, порушив щонайменше 12 000 політично вмотивованих кримінальних справ і утримує майже 1 500 політичних в'язнів.

"Європейський Союз підтримує зусилля білоруського демократичного руху і високо оцінює мужність і стійкість білоруського народу, який продовжує відстоювати демократію і свої фундаментальні права і свободи, незважаючи на жорсткі утиски", - йдеться у заяві.

"ЄС підтверджує свою вимогу щодо негайного та безумовного звільнення всіх політичних в'язнів у Білорусі", - заявив Боррель.

ЄС, як сказано в заяві,  буде підтримувати білоруський народ доти, доки він стоятиме на шляху до незалежної, демократичної та процвітаючої країни, яка є частиною мирної Європи.

Нагадаємо, в Брюсселі цього літа розпочала роботу консультативна група між Європейським Союзом та білоруськими демократичними силами й громадянським суспільством, покликана налагодити діалог між сторонами.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: