У Миколаєві затримали фрілансерку з вигадувань антиукраїнських фейків

НОВИНИ 15.01.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила у Миколаєві чергову поплічницю російського головного розвід управління. Жінка  поширювала в інтернеті провокативні матеріали для проросійських ТГ-каналів.

На замовлення окупантів зловмисниця готувала фейкові дописи, в яких вихваляла агресивну політику кремля та дискредитувала командування Сил оборони України.

"У таких публікаціях фігурантка намагалась максимально героїзувати російських окупантів і дезінформувати читачів про бойову обстановку на фронті та суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Підготовлені статті вона дистанційно погоджувала зі своїм куратором з гру, а потім "розганяла" їх через мережу спеціально створених Телеграм-каналів.

Загальна аудиторія таких інтернет-ресурсів становила понад 50 тисяч користувачів, які майже щодня отримували нову "порцію" фейків від ворожої пропагандистки", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Мешканку Миколаєва затримали у її помешканні. Їй 42 роки. Місцева фрілансерка ще до початку повномасштабного вторгнення рф готувала "замовні" дописи для проросійських політсил. Російське гру дистанційно залучило радницю до співпраці влітку 2023 року.

Для маскування злочинних дій вона періодично змінювала нік-нейм і зображення у профілі, а також використовувала проксі-сервер для анонімізації. За кожну публікацію зловмисниця отримувала з росії грошову "винагороду".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: