У Миколаєві затримали агентів, які працювали на росію

НОВИНИ 25.10.2022 Коментарі 0

Служба безпеки України нейтралізувала законспірованих агентів спецслужб рф, які діяли на півдні України. Викрити та затримати двох організаторів ворожого «підпілля» вдалося після багатоетапної спецоперації у Миколаєві.

За інформацією СБУ, вони готували замовні сюжети для кремлівських пропагандистських інформаційних ресурсів.

«У своїх матеріалах закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації. Для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за «блогерів», які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку на Миколаївщині», - йдеться у повідомленні.

СБУ також встановила «зв’язкових» російської агентури, «ними виявились декілька представників інформаційного агентства кремля риа «новости». Останні визначали тематику пропагандистських матеріалів, а також терміни їх підготовки та передачі до москви.

Окрім цього, агенти за фінансову винагороду збирали розвіддані про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України у прифронтових районах та «зливали» агресорам відомості про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів міста.

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, які після початку повномасштабного вторгнення були завербовані російськими спецслужбами. Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У риа «новости» відреагували на повідомлення СБУ про затримання їхніх «інформаторів» і, звісно, заперечили співпрацю.

Рашистські пропагандисти стверджують, що «отримували та публікували інформацію про ситуацію в місті від місцевих мешканців через їхніх знайомих у різних містах».

Українська спецслужба нагадує про заборону знімати та поширювати відео позиції ЗСУ, пересування техніки та місця прильотів російських ракет і дронів-камікадзе. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: