У Маріуполі рашисти готують судилище, яке має вразити усіх

НОВИНИ 24.08.2022 Коментарі 0

Кляті символісти росіянці та їхні аватари в так званих «лднр» можуть влаштувати «судилище» над азовцями у День Незалежності, 24 серпня. Також під це дійство може бути влаштовано низку провокацій із непередбачуваними наслідкам.

Україна вимагає вжиття термінових заходів щодо недопущення використання українських захисників у будь-якого роду так званих «трибуналах» та інших показових судилищах, зрежисованих російськими загарбниками. Про це йдеться у спільній заяві Мін’юсту та МЗС, яку скеровано до Європейського суду з прав людини напередодні.

Окремо Україна вимагає, аби ЄСПЛ змусив рф надати інформацію щодо тримання та медичного забезпечення, якого потребують українські захисники.

Як наголосив голова МЗС Дмитро Кулеба, захисники Маріуполя у разі потрапляння в полон отримують статус військовополонених, який вимагає належного поводження на основі третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 1949 року.

«Проведення будь-яких судилищ над військовополоненими в цілях пропаганди забороняється і прирівнюється до воєнних злочинів. Ми звертаємося до світу з вимогою використати всі наявні механізми задля захисту наших військовополонених і притягнення РФ та конкретних осіб до відповідальності за їхні злочини», – наголосив Кулеба.

На початку серпня рашисти заявили, що готують «суд» над українськими військовополоненими. І показали, як готують клітки на сцені маріупольської філармонії.

Типу начальник т.зв. «днр» дєніс чепушилін заявив рашаЗМІ, що «трибунал над військовими «Азову» відбудеться у кілька етапів. Першим з них буде маріупольський». Мовляв, «слідство» завершило роботу за 80 епізодами за участю азовців. І вже 23 людини вже отримали нібито новий статус – їх рашисти вважають «арештованими».

Конкретної дати чепушилін не називав, заявив, що усе залежить від слідчих органів. Водночас відомо, що розглядається кілька дат, і 24 серпня – одна з них.

Дещо раніше, 2 серпня, «верховний суд» московії обізвав «Азов» терористичною організацією – щоб зручніше було судити. І тепер азовців можуть засудити як «пособників та учасників забороненого угруповання». За це можуть дати до 20 років.

Якщо над нашими військовополоненими влаштують суд у Маріуполі – це буде щось на кшталт того, як ІДІЛ бачить судочинство. Тож якщо роzzія це зробить, вона стане в одну когорту з терористичними організаціями, і світ мусить її визнати такою ж, зазначив у коментарі «Слово і Діло» політолог Олег Лісний.

Він нагадав, що як і всі диктатори, ліліпутін прив’язаний до сакральних дат. І для нього День Незалежності України – десь на другому місці після дати розвалу срср. Тож йому принципово «поставити на коліна» українських захисників, народ і цивілізований світ саме цього дня, вважає політолог.

Також метою є продемонструвати всередині московії, що є певні успіхи. Перед тим провівши інформаційну підготовку, накрутивши тему азовців у своєму медіапросторі. І навіть прив’язавши азовців до підриву дар’ї дугіної.

Росія буде робити так, щоб заболіло у кожного українця. І не просто заболіло, а виникла потреба звинувачувати когось у цих діях, окрім росії, мовляв, а чому так сталося? Чому не врятували? Але тут є зворотнє запитання. А чому ті, хто гарантували недопущення такої ситуації, зараз сором’язливо опустили очі і не впливають на процес?, – наголосив експерт.

Водночас, джерела української розвідки звернули увагу на два моменти.

Перше – отримано дані, що росіянці планували провести не просто суд над бійцями, а судилище над «ідеологією нацизму». Ну бо ж потрібно демонструвати схвильованим россіянцям бодай якусь «денацифікацію». Тож вони намагались перед тим дослідити деталі нюрнберзького процесу (щоб вчинити як тоді СРСР з німцями). І навіть запросити туди представників не лише окупованих територій України, але й Росії та Білорусі. Запрошували ще й сирійців із представниками КНДР, але ті поки мовчать.

І друге – в ГУР допускають, що росіянці можуть завдати по будівлі, де планується судилище, ракетний удар. І звинуватити, звісно ж, ЗСУ. Загалом розглядається два сценарії провокації: удар «Точкою-У» та безпесередній підрив будівлі (як це сталося в Оленівці). Тоді росіяни просуватимуть версію, буцім Україна намагається змусити бійців «Азову» замовкнути і не оприлюднювати інформацію, яка дискредитує вище військово-політичне керівництво нашої країни.

Тим часом Управління ООН з прав людини висловило «занепокоєння» щодо планів окупантів провести «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі. Такий процес може прирівнюватись до воєнного злочину. Але далі слів справа, як завше, не пішла…

Нагадаємо, що в полоні рашистів опинились понад 2,5 тисячі військових, які тримали героїчну оборону на маріупольському заводі «Азовстваль» у повному та тривалому оточенні. Наприкінці червня з полону вдалося повернути майже сотню захисників Маріуполя, більшість з них важкопоранені.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: