У МЗС Білорусі підтримали нерозповсюдження ядерної зброї

НОВИНИ 24.05.2023 Коментарі 0

Білорусь лукашенка підтримуватиме міжнародну архітектуру ядерного нерозповсюдження та роззброєння через зміцнення договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Також у міністерстві закордонних справ ратують за якнайшвидше набуття чинності Договору про всеосяжну заборону ядерних випробовувань.

Для білоруського МЗС ці питання є пріоритетними. Пояснення такої заяви полягає в тому, що Білорусь (як і Словенія) є претенденткою на пост непостійного члена Ради безпеки ООН протягом 2024–2025 років.

У відомстві зазначили, що в разі обрання в Раду безпеки ООН, Білорусь сприятиме створенню умов для запуску діалогу між глобальними гравцями з міжнародної та регіональної безпеки, підтримуватиме процеси мирного врегулювання збройних конфліктів та кризових ситуацій.

Нагадаємо, тиждень тому постійний представник Білорусі при Організації об’єднаних націй валентин рибаков (на фото) зізнався, що російська федерація ще не розміщувала на території його країни тактичну ядерну зброю.

25 березня російський диктатор владімір путін заявив, що рф розмістить свою тактичну ядерну зброю на території РБ. За словами путіна, будівництво сховища для ТЯО в Білорусі мають завершити до 1 липня 2023 року.

Також читайте: Постпред Білорусі в ООН розповів про долю російської тактичної ядерної зброї

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: