У Львові відкриють «Білоруський дім»

НОВИНИ 06.09.2024 Коментарі 0

У понеділок, 9 вересня, о 12:00 у приміщенні на вулиці Клепарівській, 21 у Львові розпочнеться церемонія відкриття «Білоруського дому». Приміщення слугуватиме платформою для об'єднання білорусів в Україні, проведення спільних зустрічей, конференцій за участю громадян Білорусі і представників демократичних сил, що зазнали утисків з боку режиму лукашенка.

За словами керівника Благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексія Францкевича (на фото), у «Білоруському домі» обговорюватимуть проблемні питання і шляхи досягнення перемоги над спільним з Україною ворогом – росією. А також створення умов для деокупації Білорусі та відновлення суверенітету народу Білорусі над Республікою Білорусь.

У приміщенні планують відновити курси білоруської мови та недільну школу, що працювала свого часу у Львові – до повномасштабного вторгнення російських окупантів.

На церемонію запрошено дружин і родичів білоруських Героїв, а також представників влади та ЗМІ.

Відкриття «Білоруського дому» присвятили Дню Білоруської військової слави, що відзначають 8 вересня. У приміщенні готують експозиції музею «Вільна Білорусь з Україною в серці» на честь білоруських героїв, які віддали свої життя у боротьбі проти російської імперії. Мета музею – розповісти, що білоруська нація пліч-о-пліч з українцями в Україні стоїть на захисті всього цивілізованого світу від російських агресорів.

Як повідомляє ТГ-канал «Вільна Білорусь», 510 років тому – 8 вересня 1514 року – під Оршею війська Великого князівства Литовського під проводом гетьмана Костянтина Острозького завдали поразки військам Московського князівства. Московитів, причому, було майже втричі більше, ніж воїнів острозького.

«Білоруси й сьогодні продовжують славні традиції гетьмана Острозького і своїх предків, борючись у складі Збройних Сил проти російських окупантів в Україні. Від початку російсько-української війни 2014 року в Україні віддали життя понад 70 білоруських героїв», - йдеться у тексті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: