У Львові 21 добу у комі 5-річний хлопчик: видаляли молочні зуби під загальним наркозом 

НОВИНИ 29.12.2023 Коментарі 0

У Львівській дитячій лікарні св. Миколая 21 добу перебуває у комі 5-річний Велес Пашник. У нього констатовано смерть мозку, що сталося після видалення молочних зубів під загальним наркозом. 

Про це у ФБ повідомив батько хлопчика Віктор Пашник: "21 добу наш неймовірний синочок у комі. Йому констатовано смерть мозку… через неналежне

видалення молочних зубів…

Наше з дружиною життя розділилось на до і після того злощасного дня, 8 грудня, коли дружина Маріанна з сином Велесом пішли до клініки ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent), аби видалити два молочні зубчики… Працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне

втручання по видаленню молочних зубів під загальною анестезією.

У день оперативного втручання дитина дуже протестувала в операційній і не давала вдягнути маску, ніби відчуваючи наближення трагедії…. Лікар-анестезіолог на очах дружини, силоміць одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув. За деякий час після початку операції, дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. До дружини вийшов медичний директор ТОВ «ОРІ ГРУП», який повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити, і що дитину переводять в реанімаційне відділення ВП «Лікарня святого Миколая» КНП «ТМО №1 м. Львова».

Уже від лікуючого лікаря ВАІТ ВП «Лікарня святого Миколая» ми дізналися, що ситуація критична і що син перебуває у важкому стані. Лікарі ВП «Лікарня святого Миколая» повідомили, що під час стоматологічної операції в нашого сина була клінічна смерть і лікарі надто довго проводили реанімаційні заходи, що призвело до тяжкого стану дитини. Після чергового обстеження лікуючий лікар повідомив, що мозок дитини мертвий і його життя підтримують лише апарати.

Станом на зараз ситуація щоразу погіршується і лікарі не дають жодного шансу нашому синові на життя, адже всі органи потроху відмирають. За моєю заявою була порушена кримінальна справа щодо неналежного надання нашому сину медичної допомоги в ТОВ «ОРІ ГРУП» і проводиться досудове розслідування.

Для нас і досі не зрозуміло, що треба було робити в операційній зі здоровою дитиною, щоб зараз він був в комі без шансів на життя. Коли заходимо в реанімацію і бачимо це безпомічне маленьке тільце…яке ще тримається за життя, що висить на волосинці,… наше життя зупиняється… І серце розривається, що ми безпорадні допомогти нашому Сонечку…

Чи можемо ми з дружиною вірити в диво… розум знає, що ні…але душа волає віру і надію на спасіння сина…

Вдома Велеса чекають дві сестрички і ми не знаємо, як маємо їм дивитись в очі і як пояснити, що можливо він ніколи не повернеться додому…

На жаль, за яскравими рекламними вивісками приватних стоматологічних центрів часом стоять байдужість керівництва, непрофесійність медичних працівників та небажання визнавати недбалість. Щоразу прокручуються слова медичного директора ТОВ «ОРІ ГРУП» Романа Ониська, який виправдовував лікарів, говорив, які ж вони молодці, що все вчасно зробили, реанімували, але ж це неправда, бо якби все було кваліфіковано і вчасно, то хіба наш син був би зараз на межі життя і смерті, хіба б лікарі констатували смерть мозку…?!

Байдужість керівництва стоматологічного центру до нашого горя проявляється і в тому, що вони не віддають нам найцінніше, що в нас залишилося від нашого сина, два маленькі, видалені під час операції зубчики, які дорогі нам, адже вони нашого сина…пам'ять…

Закликаємо всі органи влади не залишитись байдужими до нашої трагедії, бо за нашим випадком можуть бути інші трагедії… У державі — війна, але чи привід це не побачити таку неймовірно страшну історію: здорова дитинка на межі життя і смерті через видалення молочних зубів… ?!

А ще застерігаємо батьків… будьте пильними, обираєте дуже прискіпливо лікарів, аби не опинитись на нашому місці… пустоти, зневіри, розпачу та відчаю….".

У коментарі  порталу Zaxid.net завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні св. Миколая Ярема Безніско повідомив, що дитина до лікарні потрапила у термінальному стані, вкрай важкому, з важкими розладами гемодинаміки, важкими розладами вітальних функцій. Водночас  директор клініки ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent) Роман Онисько відмовився особисто прокоментувати цей випадок. Натомість до видання подзвонив адвокат, який не назав своє прізвище і, по суті, відмовився від коментарів.

Фото – зі сторінки у FB Віктора Пашника.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: