У Латвії винищувачі НАТО намагалися перехопити повітряну ціль з Білорусі

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Через зафіксований у небі Латвії у вівторок, 17 вересня, невпізнаний об'єкт піднімали винищувачі НАТО. Ціль зайшла у повітряний простір з Білорусі.

Згодом з'ясувалося, що радари протиповітряної оборони відреагували на зграю птахів, повідомляє Delfi. 

"Військово-повітряні сили Латвії виявили поблизу державного кордону невпізнаний літаючий об'єкт, що наблизився до латвійсько-білоруського кордону та перетнув його на території Краславського району. У повітря підняли винищувачі НАТО місії патрулювання з військової бази Лієпая для огляду відповідного району. У ВПС пояснили, що прилади спостереження за повітряним простором сприйняли зграю птахів як літаючий об'єкт", - йдеться у тексті.

Як повідомило міністерство оборони Латвії, Збройні сили країни спільно зі союзниками по НАТО продовжують відстежувати ситуацію на східному кордоні, посилено спостереження за повітряним простором.

Delfi нагадує, що 7 вересня в Гайгалавській волості Резекненського краю впав російський безпілотник типу "шахед". Військово-повітряні сили Латвії стежили за ситуацією, але вирішили не збивати дрона та залучати винищувачів НАТО. Через це частина суспільства розкритикувала дії влади. Після падіння безпілотника боєголовку, яка не вибухнула, деактивували.

Після інциденту міністерство оборони Латвії розпочало консультації зі союзниками, які останнім часом стикалися з подібними ситуаціями. Також розпочинаються ширші консультації для пошуку колективних рішень разом із союзниками в НАТО.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: