У ГУР назвали московитський фейк про українського пілота-перебіжчика «запізнілою ІПСО»

НОВИНИ 19.11.2023 Коментарі 0

РашаЗМІ та пропагандистські канали усі вихідні активно розганяють «новину» про те, що льотчик ЗСУ, командир ланки нібито здійснив переліт на бік загарбників.

Як повідомила низка московитських інформагенцій (у тому числі «тасс»), український пілот нібито міг утекти до московії на викраденому Су-27. І взагалі, він, мовляв, таємно співпрацює з рашистами ще з лютого 2022 року. При цьому рашапропагандисти посилаються на слова свого льотчика гвинтокрила Ка-52 алєксєя воєводи, автора одного з ТГ-каналів – він нібито разом з іншим «воєнним блогером» змогли організувати українському пілоту втечу до них.

Звісно, що рашапропаганда намагається максимально використати цю «подію», супроводжуючи «новину» відповідним занепадницьким контекстом. Зважаючи на темп, яким її поширюють, та супровідні коментарі, рашисти збираються розіграти тривалий серіал.

Зокрема, прокремлівський політолог сєргєй марков згадав про російського льотчика Максима Кузьмінова, який у вересні перегнав на Україну вертоліт Мі-8. «Льотчик ВПС ЗСУ прилетів до росії. Ще раніше льотчик ВПС армії росії прилетів до України. Такі переходи ще раз доводять, що нинішня «сво» – це громадянська «сво», – бовкнув марков. А пілот воєвода повідомив, що з перебіжчиком тільки почали розмовляти «компетентні органи» (мовляв, усе ще попереду).

Тим часом українська розвідка вже спростувала цю чергову московитську «сенсацію».

«Це – запізніла російська ІПСО у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою», - заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі УП. За його даними, усі льотчики Повітряних сил і Сухопутних військ ЗСУ – на місці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: