У Дрогобичі відійшов у вічність щирий друг України, громадянин Польщі Артур Деска

НОВИНИ 30.07.2024 Коментарі 0

У понеділок, 29 липня, у вічність відійшов Артур Деска – знаний на Дрогобиччині громадський діяч, волонтер, син польського народу та великий приятель України, який останні два десятки років прожив у Дрогобичі. Про це повідомила Дрогобицька міська рада.

"З перших днів повномасштабного вторгнення росії на українські землі Артур Деска активно залучав закордонну підтримку, допомагав військовим. Він не захотів покидати Україну. Попри війну та проблеми зі здоров’ям пан Артур залишався жити у Дрогобичі", - сказано у повідомленні. 

Керівництво міста, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради висловили щирі співчуття рідним, близьким, друзям: "Нехай добрий, світлий спомин про покійного Артура назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто знав Артура Деска, любив його та шанував".

Також журнал і портал поляків в Україні «Kurier Galicyjski» написав: "З глибоким сумом, жалем і почуттям великої втрати ми сприйняли звістку про смерть нашого колеги та друга, багаторічного оглядача «Кур’єру Галицького», історика, філософа, громадського діяча Артура Дески (1964 р.н.)

Поляк із Ґожува Великопольського, який з 2003 року жив в Україні, у Дрогобичі, був засновником і багаторічним керівником Дрогобицького волонтерського центру Карітас ЦДД УГКЦ. Він був автором і координатором багатьох міжнародних проектів, учасником Євромайдану та Революції Гідності, одним із декількох поляків, нагороджених медаллю «25 років Незалежності України». З 2017 року – радник Правління Асоціації.

Висловлюючи щирі співчуття, приєднуємося до болю родини, друзів та знайомих покійного".

Він нагадав, що уродженець Ґожува Великопольського Деска був засновником і багаторічним керівником Дрогобицького волонтерського центру Карітас Самборсько-Дрогобицької єпархії (дієцезії) Української Греко-Католицької Церкви.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: