У Білорусь прилетіли військові з Китаю

НОВИНИ 06.07.2024 Коментарі 0

Протягом 8-19 липня білоруські та китайські солдати братимуть участь в антитерористичних тренуваннях.

Сторони обміняються досвідом, проведуть злагодження підрозділів, закладуть фундамент для розвитку білорусько-китайських відносин у сфері спільної підготовки військ, повідомили в міністерстві оборони Білорусі.

Як пише "Позірк", начальник генерального штабу збройних сил РБ Павло Муравейко й аташе з питань оборони при посольстві КНР Лю Чже 1 липня в Мінську обговорили поточний стан двосторонньої співпраці у військовій сфері, накреслили шляхи подальшої взаємодії в галузях, що становлять взаємний інтерес.

Олександр Лукашенко на зустрічі з міністром оборони КНР Лі Шанфу 17 серпня 2023 року заявив, що військова співпраця двох країн "ні в якому разі не буде спрямована проти третіх країн". "Нам це не потрібно, нам потрібно убезпечити свої держави і свої народи", - сказав він.

Цікаво, що невдовзі після повернення з Білорусі Лі Шанфу перестав з'являтися у публічному просторі. У жовтні стало відомо, що його відсторонено з посади. У червні 2024 року Комуністична партія Китаю оголосила про виключення колишнього воєначальника зі своїх лав за “дисциплінарні і правові порушення” - Лі Шанфу звинувачений у отриманні хабарів і підкупі інших осіб.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: