Траян Басеску про новий фейк: «Це російсько-додонівська брехня!»

ПЕРЕКЛАДИ 03.08.2017 Коментарі 0

        25 липня на сайті Presaindependenta.wordpress.com, (який було створено лише в квітні 2017 року, без вказання власників та редакційного колективу, контент якого поширюється в соціальних мережах з фальшивих аккаунтів) поширив інформацію, в якій стверджує, що екс-президент Румунії Траян Бесеску заявив для телеканалу «ТVR Мoldova», що лідер «Партії дії і солідарності» (ПДС) Майя Санду «опустилась до рівня Андрея Нестасе», а її дії зводяться лише до популістських заяв. Траян Бесеску спростовує інформацію, яку поширює цей сайт, і стверджує що це «російсько-додонівска брехня». 

         В новині під заголовком: «Băsescu: Regret s-o spun, dar Maia Sandu a coborât la nivelul lui Năstase!” («Бесеску: На жаль, Майя Санду опустилась до рівня Нестасе!») автор стверджує, що колишній президент Румунії, «той, що підтримав Майю Санду у виборчій кампанії з виборів Президента РМ 2016 року, зараз визнає, що розчарований лідером ПДС».

       «Шкодую, що доводиться говорити про це, але Майя Санду опустилась до рівня Нестасе! Ви не бачите, до чого вона докотилась? На минулорічних виборах за Майю Санду проголосували півмільйона бессарабців, а на акції протесту 20 липня 2017 року перед будівлею парламенту скільки людей зібралось? Менше двох тисяч душ. Це називається «позор», на молдовенистскій    мові», - заявив Бесеску на телеканале «ТVR Моldova», так вказується в новині опублікованій цим порталом.

 Нагадаємо що в Молдові Андрей Нестасе є мішенню дифамаційної кампанії молдовських властей. Його особу, із використанням пропагандистських ЗМІ було принижено, а на даний час інших опонентів молдовської влади полюбляють порівнювати із ним.

Траян Бесеску: «Російсько-додонівська брехня»

       Траян Бесеску заявив для Асоціації незалежної преси (API), що він не робив таких стверджень ні в пресі, ні при інших обставинах. «Я ніколи не говорив нічого подібного. Це ніщо інше як російсько-додонівська брехня з метою нанести удар по мені, а також по Майі Санду і Андрею Нестасе», - уточнив колишній президент Румунії.
        Директор «ТVR Моldova» Лівіу Феттер шкодує, що очолюваний ним телеканал був замішаний в цю дезінформаційну гру. «Я думаю, вони прив’язали то, що Траян Бесеску був президентом Румунії, з тим, що «ТVR Моldova» є телеканалом Румунського товариства телебачення. Іншого пояснення я не бачу», - сказав Лівіу Феттер.
       На порталі Presaindependenta.wordpress.com немає номера телефону, по якому можна було б зв’язатись з редакцією, а матеріали публікуються без підпису авторів. API звернулась в редакцію порталу за посередництвом його сторінки в мережі Facebook, але не отримала жодної відповіді.

Автор: Лілія Захарія
Стаття  Фейк: Траян Бэсеску заявил, что Майя Санду «опустилась до уровня» Андрея Нэстасе була опублікована на порталі api.md, в рамках Компанії проти фальшивої і тенденційної інформації - STOP FALS!, яку проводять Асоціація незалежної преси (API), Центр незалежної журналістики (CJI) і Асоціація незалежних тележурналістів Молдови (ATVJI).

Інформаційне агентство "ГО "Західний Інформаційний Фронт" 
за погодженням із порталом api.md 

 

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: