Тиждень розпочався з атаки рашистських «шахідів»

НОВИНИ 17.10.2022 Коментарі 0

Новий тиждень розпочався в Україні черговою масованою атакою рашистів, які випустили по різних областях кількадесят дронів-камікадзе. Зокрема, у Києві зафіксовано 4 «прильоти», переважно у Шевченківському районі (центральна частина столиці), у тому числі й неподалік вокзалу.

За інформацією київського мера Віталія Кличка, один з дронів влучив у житловий будинок. Тож рятувальним службам довелося діставати людей з-під завалів. Врятувати вдалося 19 осіб. За попередньою інформацією, чотирьох постраждалих ушпиталили. Також дістали й тіло загиблої жінки. Пізніше повідомили про ще одного загиблого.

Також внаслідок атаки БПЛА у нежитловій будівлі спалахнула пожежа.

Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста із проханням без особливої потреби не заїжджати у центр столиці. Там довелося перекрити декілька вулиць через аварійно-рятувальні роботи.

Пізніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що по Києву було завдано 5 ударів дронами. І окрім житлового будинку було пошкоджено й енергетичні об’єкти.

За інформацією від Повітряного командування, яку оприлюднив Кличко, столицю атакували 28 дронів. І завдяки нашим силам ППО долетіли лише 5. За інформацією столичних ТГ-каналів, один з «шахідів» вдалося збити зі стрілецької зброї. Це зробили патрульні поліцейські, боєць ТРО, оперативник карного розшуку та спецпризначенець, які відкрили вогонь по БПЛА, що міг влучити у місце, де вже працювали рятувальники.

«Укрзалізниця» повідомила, що київський центральний і дарницький вокзали працюють, для посадки використовують підземні переходи. А всі поїзди з Києва відправляються за графіком.

«Чергові відчайдушні та ганебні атаки росії сьогодні вранці проти мирних жителів та цивільної інфраструктури. Ми захоплюємось силою та стійкістю українського народу. Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно», - йдеться у заяві посольства США в Україні.

Водночас вранці іранські дрони, запущені рашистами з північного напрямку, атакували енергетичну інфраструктуру в трьох областях. Удари були завдані по критичній інфраструктурі на Київщині (зафіксовано 2 хвилі атак), Дніпропетровщині та Сумщині. За інформацією прем’єра, знеструмлено сотні населених пунктів.

Тож очільник Кабміну вкотре закликав українців заради стабілізації енергосистеми України максимально скоротити споживання електроенергії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: