Тиждень 15-19 серпня у дзеркалі рашапропаганди

НОВИНИ 19.08.2022 Коментарі 0

Традиційна добірка інформаційних вкидів, фейків, маніпуляцій та інших капостей, якими годувала цього тижня рашистська пропагандистська машина. ЗІФ зібрав дані власного моніторингу та повідомлення Центру протидії дезінформації при РНБО.

РашаЗМІ, посилаючись на іноземного журналіста Д.Дугана, повідомили про те, що «в американських військових, які воюють за Україну, з’явилися сумніви. У корпусі американської морської піхоти утворились проросійські настрої: частина солдат вважає політику США в Україні злочинною».

Пропагандисти рашки поширювали однакові за змістом тези, авторство яких приписували колишньому офіцеру ЦРУ Е.Бустаманте й депутатові держдуми д.белик. «Україна стала для США випробувальним полігоном для розробки зброї», та «закон про лендліз втягує Україну у шалені борги перед Заходом». Трохи раніше росіянці полюбляли ляпнути, що Україна – це полігон для випробування біологічної зброї НАТО.

Вісті з фронту

Традиційні новини від рашистів – що «українські націоналісти замінували кілька мостів (цього разу 2 шт. через річку Вовча), які вони мають намір підірвати і вже за відпрацьованим сценарієм звинуватити війська рф у невибіркових ударах по транспортній інфраструктурі».

Військові рф радісно повідомили, що знищили під Миколаєвом 45 тонн боєприпасів з країн НАТО. Насправді ракети були збиті та пошкодили приватні будинки. Жодного складу в тому районі не було.

Мінубивства звідкілясь взяли «інформацію», що «понад 2/3 мобілізованих самовільно покинули підрозділ 10-ї гірсько-штурмової бригади в Соледарі, через втрати бригада укомплектована менш ніж на 50%». Традиційно видають бажане за дійсне.

Диверсії та обстріли в тилу – це не те, що вам здається

Не одразу, але пропаганда таки визнала, що «бавовна» на військових складах поблизу Джанкоя в Криму – це справа рук українських диверсантів, яких впіймати не вдалося.

Але найголовніше звучало в коментарях до події. Що головний ворог рашавояків – це їх халатність, склад зброї та техніки був просто неба без маскування. І що час зачистити бандерівську агентуру на півострові. Усе це призведе до збільшення агентури фсб, посилення перевірок на дорогах, виявлення проукраїнських кримців.

Причиною вибухів на аеродромі у Новофедорівці назвали порушення правил пожежної безпеки, здетонували авіаційні боєприпаси, літаки не пошкоджені (доказів цьому немає).

У Гвардійському спокійно – «бавовна» тут не має відношення до авіабази, ніхто не постраждав.

Цей набір нісенітниць фактично – операція з прикриття розслабону та повної небоєздатності росіянських підрозділів у Криму.

Ядерний шантаж із захопленої АЕС

Мінубивства рф заявило, а купа рашаЗМІ підхопили інформацію про те, що у Нікополь начебто прибули війська ЗСУ (зокрема, хімічного та радіаційного захисту) для вчинення провокацій на Запорізькій АЕС. 

«Поїздка делегації МАГАТЕ на ЗАЕС через Киїів та лінію фронту була б дуже небезпечною, оскільки ЗСУ – це неоднорідні збройні формування, готові вчинити будб-яку провокацію», - заявив представник московського мзс імені сумної коняки і.вишневецький.

Україна разом з кураторами США намагається створити аварію на ЗАЕС, щоб зірвати нормальну та безпечну експлуатацію АЕС, звинувативши росію, повідомляють рашистські медіа в день зустрічі В.Зеленського, Р.Ердогана та А.Гутерриша у Львові. Ядерний шантаж рф є тиском з вимогою переговорів на своїх умовах із тимчасовим припиненням вогню. Це маніпуляція з метою проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях, – пояснюють у ЦПД. 

Фейки про все

Росіянці закинули в інфополе фейковий лист від імені міністра закордонних справ України з проханням перейменувати вулицю, на якій знаходиться посольство рф, на честь Степана Бандери.

Ще одну спробу розсварити українців і поляків зробили московити розповсюдивши фейк, буцім президент Анджей Дуда схилив голову біля меморіалу УПА на варшавському цвинтарі. І що польське керівництво не цікавить винищення поляків з боку УПА в минулому столітті. Насправді ж у поширеному відео президент Польщі схиляє коліна біля меморіалу воїнам Української народної республіки (УНР), які разом із польською армією боролися проти більшовиків у 1920 році.

Низка ТГ-каналів розповсюдила інформацію (дехто навіть покликався на агенції міжнародні S&P та Fitch) про те, що Україну нібито очікує дефолт. Проте насправді після низки перемовин інвестори погодилися суттєво відстрочити виплати. Реструктуризацію підтримують США та Міжнародний валютний фонд. Московити ж навмисно це поширюють, щоб відвернути увагу від дефолту росії за суверенним боргом в іноземній валюті, який вона не визнала.

Пропагандистські ЗМІ з-за порєбріка радісно поінформували (з покликанням заступника міністра оборони США з політичних питань Коліна Кола), ніби Україна більше не отримає реактивні системи залпового вогню HIMARS із США. Насправді представник Пентагону ніколи такого не казав. Натомість Штати розглядають, який тип зброї потрібен зараз, і що можна швидко доставити.

Рашистське МЗС собі вирішило, що росії можна порушувати Будапештський меморандум про визнання кордонів України, бо Захід бомбив Югославію. Матеріал про це опублікувало ріа «новасті».

«Мелітопольський університет хоче приєднатись до росії», повідомила низка рашаЗМІ. Насправді ж заклад із такою назвою був створений окупантами на базі захопленого майна мелітопольських освітніх закладів, а також університетів окупованого Бердянська. Жоден вищий навчальний заклад Мелітополя не озвучував подібних заяв, навпаки, вже оголосили про умови вступу згідно з українським законодавством.

У пропагандонський ТГ-каналах розкидали фейкову інформацію про те, що Головнокомандувач Валерій Залужний іде у відставку «через конфлікт між ГШ та ОП». Наратив про «конфлікт» має на меті посіяти сумніви серед українців щодо успіхів ЗСУ та єдності у вищому керівництві України. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала цей вкид вигадкою російських підрозділів ІПСО.

Взимку ціна на газ перевищить $4000 за тисячу кубів, мріють у «газпромі». При цьому рашисти просувають ідею лояльності до російської агресії в Україні в обмін на більш дешевий газ для окремих країн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: