Тихановська запрошує білорусів в еміграції на ІІ-гу світову конференцію

НОВИНИ 20.04.2023 Коментарі 0

У столиці Литви – Вільнюсі, протягом 22-23 квітня триватиме Конференція білорусів світу II. Ініціаторка заходу – лідерка білоруських демсил Світлана Тихановська запрошує до участі представників організацій, громад та ініціатив білорусів за кордоном.

Попередня Конференція такого формату відбулася у вересні 2021 року. Тоді зібралися представники 40 організацій білоруської діаспори із 26-ти країн, повідомляє ТГ-канал Світлани Тихановської.

Цього разу організатори сподіваються зібрати понад 100 білорусів і білорусок з діаспори, а також представників структур демократичних сил.

Координатор Офісу Світлани Тіхановської у роботі з діаспорами та контактна особа конференції Данііл Гаркави розповів, що мета Конференції – обговорити нагальні проблеми.

«Ми й самі зауважуємо, що бракує координації між політичними структурами і громадянськими ініціативами. Нам усім важливо навчитися слухати та чути один одного. У березні організаторська команда конференції у складі представників Офісу, Об’єднаного перехідного кабінету та Координаційної ради збирала відгуки представників діаспори. Найважливішою темою, що потрапила до програми саме з ініціативи діаспори, стало питання шляхів інституційної підтримки діаспорних організацій, багато з яких, власне, й досі існують на волонтерських засадах», - розповів пан Гаркави.

За його словами, сформовано 4 тематичних напрями ІІ Конференції білорусів світу. Детальну інформацію можна почерпнути на сайті bydiaspora.net.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: