Теракт рашистів спричинив катастрофу у понизів’ї Дніпра: Каховка іде під воду

НОВИНИ 06.06.2023 Коментарі 0

Наслідки теракту рашистів на греблі Каховської гідроелектростанції – наймасштабніший злочин станом на цей момент повномасштабної російської агресії проти України.

Президент України провів термінове засідання Ради національної безпеки й оборони. Як повідомляє його офіційний ТГ-канал, цієї ночі о 02:50 російські терористи здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів.

«Доручено провести евакуацію з районів ризику та забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища. Робимо все, щобb врятувати людей. Задіяні всі служби, військові, Уряд, Офіс», - йдеться у повідомленні.

Президент Європейської ради Шарль Мішель написав у своєму твіті, що шокований підривом греблі Каховської ГЕС. Європейський політик, якого цитує Укрінформ, підкреслив, що руйнація російськими загарбниками цивільної інфраструктури є воєнним злочином.

Політичний аналітик Олександр Фрідман нагадав у своєму ТГ-каналі, що сценарій підриву росіянами дамби розглядали ще в жовтні 2022 року.

«Іще в жовтні минулого року західні експерти обговорювали сценарій техногенної катастрофи: у разі успішного просування ЗСУ росіяни підірвуть Каховську ГЕС і звинуватить у цьому супротивника. Саме це, здається, і сталося сьогодні вночі», - написав експерт.

Фахівець із комунікацій Юрій Богданов у своєму ТГ-каналі радить не читати «аналітику», що пророкує «ЗАТОПЛЕННЯ ОДЕСИ» і «хвилі по 12 метрів», - бо це маячня:

  • Конструкція ГЕС побудована із запасом під ядерну війну (тому росіяни і підірвали її зсередини) і сценарії там передбачалися дуже різні.
  • Наслідки для Запорізької АЕС - сумні, але не катастрофічні. Ось тут – коментар Егергоатому:
  • Які би версії не ліпили зараз росіяни (вони вже розповідають про українські ракети, лол) – це акт відчаю з їхнього боку. Зупинити контрнаступ загалом. Зупинити контрнаступ з Дніпра. Але крок реального відчаю.
  • Збиток для місцевих та екології Херсонської області і Дніпра ми зможемо оцінити протягом декількох наступних днів.
  • Ступінь відчаю росіян достатній, щоби поставити під удар постачання води у Крим. І це гарна новина для нас.
  • Спостерігаємо далі і не панікуємо.

Державна служба з надзвичайних ситуацій інформує, що з Києва відбула мобільно-оперативна група фахівців. Також направлено техніку підвищеної прохідності, залучено додаткові сили та засоби: човни, болотоходи, плаваючі транспортери, генератори, мобільні очисні станції і транспортні засоби для підвозу питної води.

Також ДСНС поради мешканцям постраждалих районів щодо дій внаслідок теракту рашистів.


 

У пабліках також поширюють відео та фото наслідків підриву греблі Каховського водосховища.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: