Світлана Тихановська привітала білорусів та українців 32-ою річницею Незалежності

НОВИНИ 25.08.2023 Коментарі 0

У п’ятницю, 25 серпня, в День проголошення Незалежності Білорусі лідерка демократичних сил країни звернулася із вітальним словом.

«Сьогодні ми з вами знову повинні боротися за нашу незалежність. Бо зараз вона під найбільшою загрозою в новітній історії. На нашій території перебувають російські солдати та їхні військові бази. Наймані злочинці, які руйнують українські міста і вбивають мирних громадян. Ядерна зброя, що перетворить Білорусь на мішень на військових картах. У наших музеях замість святинь білоруської культури – кувалда ПВК «Вагнера». А школярів не водять до театру на купальські вистави, а показують колонії та прикордонні загони», - констатує лідерка білоруських демсил.

Напередодні, 24 серпня, Світлана Тихановська з нагоди 32-ої річниці Незалежності України побажала українцям наступний День Незалежності зустріти в мирній і вільній Україні. Також вона вірить у відновлення добрих взаємин між білоруським та українським народами, а ті, хто втягнув Білорусь у війну, обов’язково будуть покарані.

«Минуло півтора року з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну. Весь цей час зі зброєю в руках і вогнем у серці ви відстоюєте свою незалежність. Схиляємо голови перед вашою мужністю та наполегливістю. Ваша боротьба за свою свободу надихає весь світ.

Я пишаюся тим, що білоруси допомагають у цій боротьбі. Я пишаюся Полком Калиновського та нашими воїнами-добровольцями, які здійснюють подвиг за подвигом. Я пишаюся нашими волонтерами, які відновлюють міста, надсилають інформацію в «Білоруський Гаюн». Лікарі, які рятують життя. Я пишаюся всіма вільними білорусами, які підтримуватимуть українську армію і наближаю  перемогу України», - йдеться у вітальному виступі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: