Стало відомо, коли НБУ лімітує і обмежить перекази між картками

Економіка 27.08.2024 Коментарі 0

Національний банк України на пів року встановлює ліміт у 150 тисяч грн на місяць (замість 100 тисяч, анонсованих раніше) для переказів фізосіб «з карти на карту». Він почне діяти з 1 жовтня 2024 року.

Як повідомляє пресслужба НБУ, ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

При цьому ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Також перекази не обмежують у разі пересилання коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Не обмежуються й операції за реквізитами IBAN.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують вказану суму, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

Постанова НБУ визначає п’ять критеріїв приналежності до волонтерської діяльності. Аби не потрапити під обмеження НБУ, волонтер має відповідати щонайменше двом критеріям:

- фізична особа офіційно зареєстрована як волонтер;

- проведення волонтерських зборів є типовою діяльністю за рахунками фізичної особи-користувача в надавачі платіжних послуг;

- фізична особа подала листа від державного органу/військової частини/благодійного фонду щодо співпраці в межах організації збору коштів;

- фізична особа надала інформацію щодо запланованих суми та строків збору коштів із зазначенням мети такого збору та подальшого використання зібраних коштів;

- інформація з відкритих джерел, соціальних мереж та Інтернету підтверджує здійснення фізичною особою-користувачем волонтерської діяльності та мету волонтерських зборів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: