Сотні полонених російських військових буде направлено у табори

НОВИНИ 06.03.2022 Коментарі 0

В офіційній статистиці знищеної військової техніки та живої сили армії Російської федерації, яку веде Україна, відсутня графа про кількість полонених.

Цифри з кількістю полонених іноді можна побачити в тому чи іншому джерелі. Наприклад, на третю добу війни міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про «понад 200 інтервентів», які потрапили в полон.

Відтоді свіжих офіційних даних не було. Що й не дивно – за такої інтенсивності бойових дій і втрат ворога складно порахувати навіть кількість знищених танків і літаків, не кажучи вже про полонених, частина з яких поранені та перебувають у медичних закладах, частина – на допитах у різних підрозділах.

У неділю сайт «Окупант» повідомив про 245 полонених, чиї прізвища, звання, номери військових частин, місця дислокації та проживання ідентифіковані.

Як не дивно, але сайт із такою назвою – офіційний інформаційний ресурс апарату Ради національної безпеки й оборони України. Він надає інформацію про військовополонених збройних сил РФ, що вторглися на територію України 24 лютого 2022 року.

Цей портал створили спеціально для росіян, зокрема родин солдат чи їхніх знайомих, щоби вони дізналися про долю військових РФ в Україні.

«За допомогою сервісів порталу родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Міністерства оборони України», - йдеться на сайті РНБО.

Також там наголосили, до російських полонених ставляться «відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими (Женевська конвенція)». Їх забезпечили харчуванням, одягом, лікуванням і нормальними умовами для утримування.

Також варто нагадати заяву міністерства оборони України, згідно з якою росіян вирішили повертати їхнім матерям, якщо останні прибудуть по своїх синів у Київ.

Міноборони для цього навіть розписало інструкцію, створило телеграм-канал «груз 200» і вказало номери телефонів «гарячої лінії»: +380894201860; +380894201861; +380894201862. Або ж порадило писати на електронну пошту: [email protected].

Частина українців категорично не сприймає таке людяне ставлення до ворогів, а дехто взагалі пропонує не брати їх у полон. Попри зрозумілі причини таких думок, ми все ж повинні пам’ятати, що є Державою, яка себе поважає і не уподібнюється аморальним сусідам.

Радник Офісу Президента Олексій Арестович у суботу, 5 березня, навіть звернувся до українських воїнів і нагадав про принципи Женевської конвенції. Таке звернення з’явилося після того, як ЗСУ збили декілька літаків у суботу та захопило у полон декількох пілотів ворога, що бомбили житлові райони українських міст.

Також Арестович під час розмови з адвокатом Марком Фейгіним висловив думку про необхідність створення таборів для полонених росіян «за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато».

«Ці вимоги непрості, - цитує Арестовича «Слово і діло». - Але вже йдеться про табори, бо для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не вміщуються. Як затриманих чи заарештованих їх утримувати не вдається».

Також в одному з телеефірів представник Офісу Президента висловив думку, що українські воїни повинні «знищувати без жодного жалю на полі бою» ворогів. Але якщо станеться так, що російський солдат потрапить у полон, тоді не потрібно знімати на відео моральні приниження над ним.

Скріншоти зі сайту РНБО та Youtube

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: