Сьогодні – річниця звільнення Бучі від російських катів

НОВИНИ 31.03.2023 Коментарі 0

31 березня Збройні Сили України зайшли в Бучу – містечко на північ від Києва й Ірпеня, що стало сумновідомим на весь світ через звірства рашистських головорізів. І як не намагалася російська пропаганда вигадувати різні фейки про постановочні зйомки розстріляних – десятки західних політиків і лідерів країн наочно переконалися, яким світовим злом стала росія.

У ТГ-каналі Президента України з нагоди річниці від часу визволення Бучі оприлюднили жахливу статистику, що стала наслідком діянь російських головорізів. Колись квітуче містечко з новобудовами з населенням понад 35 тисяч осіб утратило вбитими та закатованими приблизно 4 відсотки людей.

«Буча та Бучанський район. 33 дні окупації. Понад 1 400 смертей, із них 37 дитячих. Понад 175 людей знайдено у братських могилах і камерах тортур. 9 тисяч російських воєнних злочинів. 365 днів, як це знову вільне українське місто. Символ звірств армії країни окупанта. Ніколи не пробачимо. Покараємо всіх винних», - йдеться у тексті до відео.

До слова, в Київ сьогодні на саміт, організований з нагоди цієї події, прибуло декілька поважних гостей. Як повідомляє «Європейська правда», це прем’єр-міністри Словаччини Едуард Гегер, Словенії – Роберт Голоб і Хорватії – Андрей Пленкович.

Глава словацького уряду прибув в Україну спільно з керівником міноборони Ярославом Надем. Днями стало відомо про передачу від Словаччини для України майже півтора десятка модернізованих винищувачів МіГ-29. Частина з них уже виконує бойові завдання.

Едуард Гегер та Ярослав Надь у купе нічного потяга прямують до України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: