В Ірину Фаріон стріляли впритул: слідство розглядає декілька версій вбивства

НОВИНИ 20.07.2024 Коментарі 0

За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, основними версіями злочину є громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство. Про міністр повідомив на брифінгу у Львові. учора, 19 липня.

Про це повідомила пресслужба поліції Львівської області.

«У ці хвилини оперативники проводять комплекс заходів і на місці скоєння злочину, і по місцях відходу можливого злочинця», — заявив Ігор Клименко.

Також під час брифінгу Міністр внутрішніх справ висловив співчуття рідним та близьким Ірини Фаріон

За словами Ігоря Клименка, до розслідування вбивства Ірини Фаріон залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівщини, на місці злочину також працюють оперативники та слідчі групи, які приїхали з Києва на чолі з заступником керівника Національної поліції та на чолі з заступником керівника Служби безпеки України.

Вже призначено низку експертиз, в тому числі балістична експертиза, аналізуються відео з камер спостереження.

Перші результати роботи мали бути готові вже до сьогоднішнього ранку

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 липня, у Львові близько 19:30 невідомий чоловік вистрілив Ірині Фаріон у голову біля її будинку на вулиці Масарика. Жінку госпіталізували у важкому стані. Стрілець втік, його шукають поліція та СБУ. За даними свідків, стріляв молодий чоловік.

Учора ж стало відомо, що Ірину Фаріон прооперували, однак її сердце не витрималою, і вона померла в лікарні.

Злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Українська правда" розповідала про деталі цього резонансного вбивства:

"За словами друга родини Фаріон, з яким змогла поговорити "Українська правда", професорка мала намір їхати зі Львова на короткий відпочинок, бо вже давно не була у відпустці. А вечір п'ятниці планувала провести в колі родини – разом із донькою та двома онуками, до яких збиралася в гості. 

"Буквально перед замахом вона набрала доньку Софію і сказала, що закінчила запис нової програми для свого YouTube і тепер може спокійно відпочивати. Мала їхати до них на вечерю. В неї поцілили якраз, коли вона чекала на вулиці таксі", – каже друг родини загиблої. 

Ірину Фаріон доставили у львівську лікарню Святого Пантелеймона приблизно о 20:00 в критичному стані. 

За словами керівниці анестезіологічної служби Першого медичного об'єднання Львова Наталії Матолінець, філологині відразу зробили комп'ютерну томографію всього тіла і спрямували в операційну.

Близький друг і колега професорки Дмитро Симак був у лікарні, коли її намагалися реанімувати. Він розповідає УП, що в медзакладі перебували поліція та Служба безпеки України.  

"Ми чекали результатів операції з її дочкою Софією і юристом, який допомагав їй у суді після звільнення з "Львівської політехніки", під реанімацією. Вийшли лікарі й одразу сказали, що шансів немає. В неї стріляли впритул, куля поцілила в голову.

Лікарі дозволили нам зайти в реанімацію. Ми підійшли до Ірини. Вона була в глибокій комі, але ще дихала. 

Десь за 15 хвилин медики почали робити їй штучне дихання, запускати серце, робити все можливе і неможливе. На той момент уже було зрозуміло, що все. Вона померла на наших очах. Лікарі констатували факт смерті", – каже він"

Для проведення оперативних заходів у Міністерстві внутрішніх справ залучили всю поліцію Львова та частково Львівської області. Також до міста відправили оперативників і слідчих Нацполіції та СБУ з Києва.

"Телеканал "Ми-Україна" привів слова одного з мешканців багатоквартирного будинку на вулиці Масарика у Львові, де мешкала Фаріон. За його словами, орієнтовно два тижні тому біля під'їзду почав з'являтися незнайомець років вісімнадцяти. Зранку він сідав на лавочку навпроти під'їзду професорки і залишав її тільки ввечері.

На фото, що оприлюднили ЗМІ, він у чорній панамці, чорних окулярах та червоній футболці з надписом Los Angeles", - цитуємо УП.

Незнайомець, якого помічали біля будинку Фаріон

Незнайомець, якого бачили біля будинку Ірини Фаріон, що на вул. Масарика/ZAXID.NET

Ігор Клименко підтвердив, що цей незнайомець на фото і є головним підозрюваним. Тепер його розшукує поліція.

Фото – міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко/Поліція Львівської області.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: