США та Британія нарешті знімуть свої заперечення проти дальніх ударів по цілях на росії 

ПЕРЕКЛАДИ 12.09.2024 Коментарі 0

Державний секретар США Ентоні Блінкен зробив найрішучіший натяк на те, що Білий дім збирається зняти свої обмеження на використання Україною західної зброї великої дальності проти ключових військових об’єктів у росії, і таке рішення вже ухвалено приватним порядком.

Про це повідомило британське видання The Guardian.

The Guardian також повідомило, покликаючись на джерела в британському уряді, що вже ухвалено рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях у росії, хоча не очікується, що це буде публічно оголошено в п’ятницю, 13 вересня, коли прем`єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

Нагадаємо, що учора, 11 вересня, відбувся спільний візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена і очільника МЗС Великої Британії Девіда Леммі до Києва, де влни зустрілись із Президентом України Володимиром Зелегнським. Ця зустрічі не відбувся б, якби не було позитивного рішення щодо Storm Shadow, - поінформували британські журналісти.

У статті також сказано, що міністр закордонних справ Девіда Леммі припустив, що надання Іраном балістичних ракет Москві, про яку стало відомо цього тижня, змінилао стратегічне мислення в Лондоні та Вашингтоні. За його словами, це була «значна та небезпечна ескалація».

Він додав: «Ескалатор тут – путін. путін загострився через постачання ракет з Ірану. Ми бачимо нову вісь росії, Ірану та Північної Кореї». Леммі закликав Китай «не випробовувати свою долю» з тим, що він назвав «групою ренегатів».

«Але публічне оголошення про ракети великої дальності в Києві вважалося б зайвою провокацією. Цілком імовірно, що все ще залишаться обмеження щодо використання Україною ракет, радіус дії яких становить щонайменше 190 миль, щоб уникнути необдуманих або непотрібних атак.

Виступаючи в Києві, Леммі сказав, що не буде розкривати подробиці приватних переговорів, які можуть дати перевагу путіну. Він засудив «зловісне» вторгнення російського лідера в Україну і звинуватив його особисто в «нахабстві та жадібності», - сказано у матеріалі.

Фото – Держсекретар США Ентоні Блінкен і очільник МЗС Великої Британії Девід Леммі прибули до Києва потягом з Варшави, 11 вересня 2024 р./зі сторінки  у мережі Х Девіда Леммі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: