Штати та ЄС не мають нічого проти операції у Курській області

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Штати не отримували від України попереджень про будь-які операції в Курській області росії. Також він ухилився від відповіді, чи порушили ЗСУ якісь американські заборони.

На брифінгу в середу, 7 серпня, Міллер підтвердив, що США не отримували попереджень про можливі операції на російській території, додавши, що «в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням, немає нічого незвичного», пише ЄП.

«Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм засоби та консультуємо їх. Але коли йдеться про щоденну тактику, коли йдеться про щоденні удари, іноді ми спілкуємося з ними, іноді – ні. І доречно їм самим ухвалювати відповідні рішення», - зазначив речник Держдепу.

А щодо того, чи порушують дії нібито українських сил у Курську заборону США на удари американською зброєю по території росії, Міллер ухилився від прямої відповіді, підкресливши що політика Вашингтона в цьому плані не змінилась.

«Відповім так: нічого в нашій політиці не змінилось, і своїми нинішніми діями вони нашу політику не порушують», - наголосив речник.

Водночас Міллер підтвердив, що США «перебувають на зв’язку з українцями» стосовно подій у Курській області, але коментувати замість української сторони їх не будуть.

«Я бачив повідомлення російської влади. З їхнього боку іронічно називати це провокацією, якщо врахувати, що росія порушила територіальну цілісність і суверенітет України, починаючи з 2014 року», - додав він.

Прикметно, що речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема й удари по російській території.

При цьому українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала.

Нагадаємо, що з вівторка, 6 серпня, росіяни повідомляють про спроби України прорватися на територію Курської області. Російські пропагандисти і так звані «воєнкори» стверджують, що українські сили в прикордонній зоні. У той же час кремлівський карлик 7 серпня назвав ситуацію в Курській області «провокацією». 

На фото: речник Держдепу не бачить проблеми у Курській області

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: