Естонія запровадила тотальний огляд на кордоні з росією

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

Влада Естонії з четверга, 8 серпня, запровадила повний митний контроль на кордоні з росією. Якщо до цього огляд проводили вибірково, то від сьогодні усіх осіб і вантажі, що перетинають кордон, перевірятимуть.

Причиною такого кроку прем'єр-міністр Естонії Крістен Міхал назвав запобігання транспортуванню через Естонію підсанкційних товарів, повідомляє «Радіо Свобода» . Міністр фінансів країни Юрґен Ліґі уточнив, що серед таких товарів є «багато підозрілих речей» - наприклад, предмети військового чи змішаного призначення.

«Часто місцем призначення у декларації вказують треті країни, але ми цьому не віримо. І практика засвідчує, що на шляху до пункту призначення – який здебільшого у країнах Азії – цей товар зупиняється на півдорозі, десь на російських просторах», - цитує міністра ERR.

За словами естонського прем'єра, під час пішого перетину кордону митники перевірятимуть кожну людину та її багаж. Якщо людина перетинає кордон на автомобілі, то перевірятимуть транспортний засіб і речі в ньому. Також оглядатимуть пасажирів автобусів і їхній багаж. Нові правила запроваджено на пропускних пунктах «Нарва», «Койдула» та «Лухамаа».

Фото – Reuters

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: