Шпигун ГРУ Росії у міністерстві економіки Польщі?

НОВИНИ 20.09.2018 Коментарі 0

Як повідомляє, портал infosecurity24.pl громадянин Польща на ім’я Марек В., підозрюється у тому, що він будучи агентом російського Головного розвідувального управління Генштабу Росії та перебуваючи на посаді у польському міністерстві економіки, передавав співробітникам російських спеціальних служб інформацію стосовно запланованих заходів уряду Польщі спрямованих на протидію спорудження газопроводу Nord Stream 2. Мареку В. оголошено підозру співробітниками Агенції внутрішньої безпеки РП, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як інформує польське видання, вже готовий обвинувальний акт стосовно Марека В., який підозрюється у веденні шпигунської діяльності у міністерстві економіки Польщі на користь російської військової розвідки ГРУ. Прокурорське обвинувачення потенційного російського шпигуна базується на статті 130 Кримінального кодексу РП, в якому йдеться про те, що «особа, що бере участь у діяльності іноземної розвідки проти Республіки Польща, карається позбавленням волі від 1 до 10 років».

Прес-служба Державної прокуратури РП повідомила, що «Мазовецький позаміський відділ департаменту з пить протидії організованій злочинності та корупції Державної прокуратури у Варшаві закінчив слідство проти Марека В. 6 вересня 2018 року обвинувальний акт по даній справі було направлено на Окружного суду у місті Варшава».

Зокрема Марека В. обвинувачують в тому, що в період з 2014 по 2016 роки брав участь у діяльності російської військової розвідки ГРУ проти Республіки Польща.

В рамках шпигунської діяльності обвинувачений передавав інформацію, яку отримував під час роботи у міністерстві економіки Польщі. Прокурорське звинувачення Марека В. підпадає під злочин передбачений п.1 ст. 130 кримінального кодексу, за вчинення якого передбачено позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до повідомлення речника координатора спеціальних служб РП, Агенція внутрішньої безпеки РП 23 березня 2018 року затримала Марека В., співробітника одного із економічних відомств РП. Затриманого підозрювали у співробітництві із російською розвідкою. 24 березня судом було обрано запобіжний захід у вигляді 3-місячного арешту щодо затриманого чоловіка.

Матеріали АВБ РП свідчать, що Марек В. свідомо підтримав контакти із офіцерами спеціальних служб Російської Федерації та передавав їм інформацію стосовно важливих з точки зору польських інтересів інвестиційних питань.

Марек В., як співробітник одного із економічних відомств в рамках свої професійної діяльності займався стратегічними для енергетичної інфраструктури Польщі проектами, а також отримання коштів з європейських фондів для диверсифікацій поставок газу з Росії.

Також з матеріалів АВБ РП стало відомо, що Марек В. передавав співробітникам російських спеціальних служб інформацію стосовно запланованих урядом Республіки Польща заходів направлених на протидію спорудження газопроводу Nord Stream 2.

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами: infosecurity24.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: