Ще один полюс війни. Кім Чен Ин готовий застосувати ядерну зброю

НОВИНИ 08.10.2024 Коментарі 0

Північнокорейський диктатор заявив, що без вагань використає ядерну зброю, якщо вороги застосують військову силу проти його країни. Особливу ненависть Кім Чен Ин відчуває до найближчого сусіда, з яким і готовий воювати.

Схоже, у світі проявляється ще одна точка напруження, яка ризикує перерости у регіональну кризу або й відкритий конфлікт. Йдеться про корейський півострів, на якому активізувався обмін вкрай гострими заявами між лідерами Південної та Північної Кореї.

Минулого тижня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль попередив свого сусіда, що використання ядерної зброї означатиме «кінець північнокорейського режиму».

І ось Кім Чен Ин під час виступу в Університеті національної оборони його імені, повторив, що готовий використати ядерну зброю. При цьому він жорстко розкритикував лідера Південної Кореї, який «засліплений вірою в силу свого господаря», натякаючи на альянс Сеулу із Вашингтоном.

Агентство KCNA також зазначає, що під час промови диктатор підкреслив, що Південна і Північна Корея – це «дві ворогуючі країни», а також зазначив, що саме усвідомлення існування сусіда викликає огиду.

«Раніше ми говорили про звільнення Півдня або силове об’єднання. Але ми в цьому не зацікавлені. Й оскільки ми оприлюднили свою позицію щодо двох окремих країн, у нас ця країна не була в голові» , – сказав Кім Чен Ин. І додав, що у всіх заявах використовує слово «якщо»: «Якщо вороги спробують застосувати силу проти нашої країни, наші військові без вагань застосують всю свою наступальну міць».

Очільник Північної Кореї також заявив, що його країна прискорить свої зусилля, щоб стати «військовою супердержавою та ядерною державою».

Варто додати, що в понеділок мала початися сесія Верховних народних зборів, парламенту Північної Кореї. За словами експертів, на зустрічі йтиметься про зміну конституції країни, у якій південний сусід буде названий «головним ворогом». Проте досі північнокорейські держЗМІ не згадували про обговорення.

Наприкінці вересня Reuters зацитував південнокорейського законодавця Лі Сонг Квена, який заявив, що Північна Корея має достатньо плутонію та урану для виробництва щонайменше двозначної кількості ядерних боєголовок. А в агентстві південнокорейської розвідки спрогнозували, що КНДР може провести сьоме ядерне випробування після президентських виборів у США 5 листопада.

За даними експертів, за військовими розробками Північної Кореї стоїть росія, яка надає економічну та військову допомогу в обмін на поставки зброї, що використовується проти України.

KCNA також повідомила, що Кім Чен Ин привітав свого «найближчого товариша» ліліпутіна з 72-м днем народження. Відносини між двома країнами розвивалися після торішнього візиту бункерного діда до Пхеньяна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: