СБУ затримала у Харкові блогера-«латиноса»: заперечував злочини рашистів

НОВИНИ 05.05.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України зібрала докази на іноземного блогера, який публічно виправдовував збройну агресію російської федерації, поширював фейки про війну в Україні й ображав українських захисників.

«Фігурант має громадянство однієї із країн Латинської Америки, але вже декілька років мешкає у Харкові. Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним із перших підтримав російських загарбників і героїзував їхні воєнні злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та Сил оборони нашої держави», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Навесні минулого року він особисто знімав провокативні відео, в яких намагався фіксувати обличчя українських захисників та ображав їх.

Свої «стріми» публікував на двох своїх каналах у Ютуб і Телеграм із загальною аудиторією майже 300 тисяч підписників.

У своїх коментарях він також заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах і масових убивств рашистами мирних людей.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинних дій іноземного блогера.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за чч. 2 і 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно).

Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: