СБУ затримала одночасно 5 митників за систематичну "данину" на митному посту

НОВИНИ 22.01.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора ліквідувала масштабну корупційну схему на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці. "На гарячому" затримано 5-ох посадовців пункту пропуску "Чоп-Захонь", які фактично сформували злочинну групу й обклали "даниною" водіїв міжнародних перевезень.

"Із кожного автобуса фігуранти вимагали до 1,5 тисячі євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

За одну зміну посадовці «пропускали» через схему до 50 автобусів.

У випадку відмови платити хабарі, посадовці погрожували затримувати транспорт для проходження формальних процедур, арештом вантажу та навіть його конфіскацією.

СБУ поетапно задокументувала декілька фактів вимагання грошей з перевізників. Під час обшуків за адресами проживання і на території митного посту виявлено великі суми готівки та документи (!), що свідчать про незаконну діяльність.

П’ятьом затриманим митникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою вчинене організованою групою), ще двом фігурантам – за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: