СБУ викрила підпільний ЦНАП, що налагодив випуск і продаж фальшивих документів

НОВИНИ 08.06.2023 Коментарі 0

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили у Києві підпільний «ЦНАП», що виготовляв та продавав фальшиві паспорти, водійські права, печатки і штампи України та Євросоюзу, а також свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та актів права власності на землю.Охочим продавали навіть фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти України.

Вартість підробки документів становила від 300 до 7 тисяч доларів США – залежно від складності документа та терміновості його виготовлення. ЗА місяць у середньому контора продавала понад 50 фальшивок, повідомили у пресслужбі СБУ. 

Незаконну діяльність організував київський підприємець на орендованій для цього квартирі.

Серед основних клієнтів зловмисника були ухилянти та особи з хакерського середовища, які використовували фальшивки для прикриття протиправної діяльності.

Під час обшуків у підпільному цеху виявлено:
▪️ інструменти та обладнання для виготовлення підробленої документації;
▪️ мобільні телефони та комп’ютери з доказами злочинних дій.

На підставі зібраних доказів зловмисникові повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
▪️ ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Запобіжний захід для зариманого обере суд. Максимальний термін покарання за згаданими вище статтями становить 7 років в'язниці. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: