СБУ викрила нову партію прибічників "русского міра"

НОВИНИ 11.01.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України навідалася до п'ятьох проросійських агітаторів. Серед них і прихильник «вагнерівців», і блогер, який дискредитував воїнів ЗСУ.

У різних регіонах України п’ять ворожих агітаторів проводили інформаційні диверсії проти України. Вони публічно виправдовували збройну агресію рф та воєнні злочини рашистів, а також популяризували окупаційні угруповання росії.

"Фігуранти поширювали прокремлівські наративи у громадських місцях під час спілкування з оточуючими та на власних сторінках популярних соцмереж.

Більшу частину деструктивного контенту ворожі поплічники підхоплювали із пропагандистських інтернет-ресурсів країни-агресора та подавали їх нібито від імені пересічних громадян України", - повідомила пресслужба СБУ. 

Наприклад, у Києві блогер намагався дискредитувати українських захисників – репостив провокативні стріми та фейки про військовослужбовців ЗСУ.

На Дніпропетровщині викрили ще чотирьох пропагандистів. Один із них ‒ мешканець Павлоградського району, публікував у соцмережі «одноклассники» свої дописи на підтримку загарбників, у тому числі героїзував найманців з російської приватної військової компанії «вагнер».

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра, який поблизу одного з міських парків привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

Іще один мешканець з регіону Кривого Рогу активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських ТГ-каналів, підконтрольних спецслужбам рф.

Окрім того, на інформаційно-підривній діяльності викрито працівницю одного з медзакладів Павлограда. Жінка під час телефонних розмов зі своїми родичами з росії виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

Усім прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 та ⁠ст. 436-2.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: