СБУ трохи зачистила митницю від вимагачів-хабарників

НОВИНИ 10.07.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора припинили роботу корупційної схеми в центральному апараті Державної митної служби. Підсумок – у Києві затримали директора департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника.

Чиновники (на сайті Держмитслужби вказано, що департамент безпеки очолює Олександр Маруженко) систематично вимагали гроші з керівників регіональних митниць.

«За різні суми хабарів фігуранти «гарантували» посадовцям не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. В обмін на «данину» очільники відомчої безпеки обіцяли також «прикривати» службові порушення митників. Документування злочинної діяльності фігурантів тривало понад рік. За цей час зафіксовано щонайменше 8 фактів щомісячних поборів», - повідомляє пресслужба СБУ в Тelegram.

Вимагачі також залучили свого підлеглого в регіональному органі митної служби. Правоохоронці затримали одного з керівників регіональної митниці на гарячому, під час передачі хабаря.

Трьом затриманим готують повідомлення про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);

▪️ ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Також підозру готують ексочільниці одного з регіональних управлінь митниці. Її дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Проводять 28 обшуків у центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів.

Підозрювані можуть отримати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: