СБУ повідомила підозри азарову та його помічниці – чинній державній чиновниці з Києва

НОВИНИ 12.10.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про нову підозру колишньому прем’єрміністру часів януковича – миколі азарову. Також українська спецслужба викрила у Києві чиновницю, яка навіть під час війни готувала для нього виступи на рашистських ресурсах пропаганди.

Азаров, якого звинувачують у державній зраді, переховується від українського правосуддя за межами України. Активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави, повідомляє у ТГ-каналі пресслужба СБУ.

Зокрема, поширює кремлівські наративи у своїх коментарях для ворожих пропагандистів. У тому числі в ефірах ток-шоу топ-пропагандистів владіміра соловйова й ольґі скабєєвої. Азаров виправдовує збройну агресію росії, тимчасову окупацію частини України та поширює фейки про військово-політичне керівництво України.

Тексти публічних виступів ексочільника українського уряду готувала його помічниця – чинна державна службовиця однієї з районних адміністрацій Києва.

Жінка продовжувала працювати на свого шефа та російську пропаганду навіть після повномасштабного вторгнення у лютому минулого року. Вона дистанційно домовлялася із представниками російських та білоруських інформаційних ресурсів про час і тематику участі азарова у прямих ефірах або записі коментарів.

«Чиновниця здійснювала комунікацію з Азаровим і ворожими пропагандистами не тільки із власної домівки, але й із робочого кабінету в будівлі держустанови. Крім того, посадовиця адмініструвала Телеграм- та Ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах.

Там вона також «розганяла» провокативні матеріали, в яких повторювала риторику кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

Перед відправкою Азарову «тез» для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем’єра у москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення рф виїхала до країни-агресора», - йдеться у повідомленні.
Київська чиновниця водночас керувала одним із підрозділів «фонду гуманітарної підтримки». Його азаров створив для фінансування антиукраїнського «комітету спасіння України». Через ці установи зрадниця регулярно отримувала оплату за свої «послуги».

Під час обшуків у неї виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон. Їх вона використовувала для спілкування із азаровим, його «московською» помічницею та російськими пропагандистами.

СБУ повідомили азарову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪️ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Раніше його злочинні дії були кваліфікували за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Двом його помічницям підозра оголошена за статтями:

▪️  ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️  ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Щодо викритої посадовиці вирішують питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: