Рятувальна операція у Львові у фото

ФОТО 07.07.2023 Коментарі 0

У п’ятницю, 7 липня, Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про завершення рятувальної операції в будинку, зруйнованому російською ракетою. Фотокор ЗІФу побував на місці трагедії під час ліквідації наслідків теракту, що спричинили рашисти.

ДСНС повідомила сьогодні, про 45 потерпілих осіб. 10 людей загинуло. Психологи надали допомогу 363 особам.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму ТГ-каналі надав перелік імен, які стали жертвами російського удару: Анастасія (32 роки), Мирослава (60 років), Михайло (35 років), Ірина (63 роки), Ольга (66 років), Світлана (71 рік), Ольга (68 років), Валерій (67 років), Інна (55 років), Ольга (56 років).

«Львів‘яни, яких підступно вночі у рідному домі вбили російські ракети. Вічна пам’ять. Розділяємо біль та смуток рідних, друзів і сусідів. Це величезна трагедія для всієї України. Ніколи не забудемо та не пробачимо. Відповідатимуть усі причетні до цього злочину. Ніде на Землі їм не буде спокою», - написав очільник Львівської ОВА.

Рашистська пропаганда тим часом учора повідомляла, що кораблі військово-морських сил росії завдали удару «високоточною зброєю по пунктах дислокації військовослужбовців ЗСУ». Причому не вказували ні міста, ні жодних деталей свого злочину.

Потім ріа «новості» з посиланням на джерела в міноборони написали, що удар завдали по «військовій академії у Львові, де була західна техніка (з високою ймовірністю британські танки Challenger) та казарми».

Академія сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного справді розташована неподалік від зруйнованого будинку на вулиці Стрийській. Проте тягнути на територію «сухопутки» британські танки абсолютно нелогічно. Тим паче, що на Львівщині є достатньо місць для опановування західних видів озброєнь, а не в центральній частині міста. Можливо, рашисти сприйняли радянські взірці важкої техніки ще радянського виробництва, що стоять на постаментах біля огорожі Академії суто для антуражу, за британські танки.

Фото Тарас Хрін, ЗІФ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: