Росіяни вдаються до підробок популярних українських сайтів

НОВИНИ 11.04.2023 Коментарі 0

В Інтернеті почали з’являтися підроблені фейки, які видають за публікації популярних українських сайтів. Мета таких дезінформаційних кампаній – розігнати «зраду», підірвати віру українців у Перемогу над росією, посіяти недовіру до влади та таке інше.

На випадки поширення фейків із проплаченою рекламою у FB звернуло увагу видання OBOZREVATEL. Останнє подало заяву відповідного змісту із проханням ужити відповідних заходів у Службу безпеки України.

«У соцмережах почали розповсюджувати неправдиві публікацій начебто від популярних українських інтернет-видань, зокрема й OBOZREVATEL. Візуально сторінки з фейк-новинами повністю копіюють вигляд сайту та дані авторів, проте разюча відмінність полягає у незрозумілій інформації – типовій російській ІПСО, яка поширюється саме на тлі новин про контрнаступ ЗСУ. Крім того, адреса зрадницької «новини» відрізняється від офіційної адреси сайту», - пише видання у своєму ТГ-каналі.

За словами журналістів OBOZREVATEL, пропагандисти хочуть посіяти розчарування серед українців, читачі ж часто не можуть відрізнити оригінальні версії від сайтів-дзеркал. OBOZREVATEL офіційно звернувся до Служби безпеки України з проханням вжити відповідні заходи. З усіма подробицями цієї історії можна ознайомитися на сайті видання.

На таку ж проблему звернув увагу український журналіст Павло Казарін. Вій виявив, що у Мережі час од часу з’являються фейкові публікації від імені «Української правди». Вони візуально нагадують копію «УП» з тією лише різницею, що у ролі вмісту – «якась зрадофільська дичина».

Більше того, російські пропагандисти (а що це справа їхніх рук – сумніватися майже не доводиться) «почали писати ще й фейкові колонки від імені постійних авторів «УП». В томц числі і від імені Павла Казаріна.

«Остання історія – це накидування на ТрО, підписане моїм ім'ям. Тож хочу попередити. Якщо ви бачите якийсь незрозумілий текст, нібито від імені «УП», який викликає сумніви – звертайте увагу на адресу. Домен «Української правди» легко заґуґлити. Якщо домен статті/новини відрізняється, то перед вами фейк», - радить журналіст у своєму дописі в ТГ-каналі.

Він також додав, що усі свої тексти дублює на сторінках своїх соцмереж. І якщо читачам трапиться його колонка, що відсутня в соцмережах, - «значить, перед вами фейк».

«Наші сусіди вирішили погратися в ІПСО. Мамкіни дезінформатори», - прокоментував діяння кремлівських пропагандонів Казарін.

Нагадаємо, що спецслужби Польщі сьогодні, 11 квітня, також оприлюднили інформацію про активізацію в інформаційному просторі країни хакерів. Останні вдаються до створення підроблених сайтів державних інституцій, фальшивих сторінок, поширюють дезінформацію, здійснюють кампанії у вигляді DDoS-атак і намагаються отримати доступ до ексклюзивних даних.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: