Росіяни про українців під час війни як приклад впливу кремлівської пропаганди 

АНАЛІТИКА 09.01.2024 Коментарі 0

Лише 3 відсотки росіян відкрито висловлюють почуття провини перед українцями. Цей та інші результати відповідей отримав Інститут конфліктології та аналізу росії (ІКАР), який спільно зі соціологічною компанією Info Sapiens провів загальноросійське соцдослідження. По телефону з 14 до 28 вересня минулого року опитали 1 600 жителів росфедерації старше 18 років. Їх відкрито запитували без пропонування варіантів відповіді. Статистична похибка з імовірністю 0,95 не перевищує 2,5%.

Нижче пропонуємо основні відповіді. Також зауважимо, що проводити соціологічні дослідження на росії в умовах репресій і цензури – ще те завдання. Тому результати можуть не відображати реальної картини. Та навіть та, що є, жахає і відображає зомбований стан російського суспільства. 

Хай там як, але ІКАР подає такі підсумки.

- Лише 3% росіян відкрито висловлюють почуття провини перед українцями. На запитання, що би вони написали у короткій телеграмі простим громадянам України, якби мали таку можливість, лише декілька відсотків відповіли, що це було би слово "вибачте".

- Найбільш поширеними фразами у телеграмах від росіян до українців були би: "Ми хочемо миру, нумо жити в мирі" (13%), "Тримайтеся, все буде добре" (10%), а також "Ми – одна нація, братні народи, вам краще з росією" (8%).

- Близько чверті росіян у своїх телеграмах закликали би народ України загалом припинити спротив і не довіряти своїй владі, адже росія на їхню думку прийшла його звільнити. Ще приблизно чверть опитаних не знають, що би вони хотіли написати українцям або не вбачають у цьому сенсу.

- Респонденти-жінки дещо частіше за чоловіків згадували про бажання жити в мирі, а також частіше закликали українців припинити війну.

- Найбільш помітними серед різних соціально-демографічних груп є відповіді на дане питання представниками різних вікових груп. Росіяни, старші 55 років, у понад три рази частіше за молодь закликали українців перестати чинити спротив та не вірити своїй владі (загалом 40% проти 12%). Крім того, старше покоління вдвічі частіше згадало б у своїх телеграмах про бажання жити у мирі. Натомість молоді росіяни до тридцяти років вдвічі частіше за старших співгромадян бажали українцям триматися, адже все буде добре і що більш важливо – вп’ятеро частіше не могли визначитися, що б вони сказали простим громадянам України.

- Основими рисами, якими росіяни порівняно частіше характеризували народ України, були: «жадібний» (11%), «брехливий» (8%) та «обдурений» (6%) За даними соцопитування, кількість негативних характеристик, які росіяни дають українському народу, вдвічі перевищує кількість позитивних рис.

- Разом із тим понад третина (36%) опитаних не змогли відповісти на запитання щодо основної риси українців.

Блок запитань-відповідей також стосувався оцінювання російського народу. Себе, звісно, абсолютна більшість характеризували однією основною, але позитивною, рисою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: