Росіяни цілили по кортежу Зеленського в Одесі?

НОВИНИ 06.03.2024 Коментарі 0

рашистські загарбники завдали у середу, 6 березня, ракетного удару по Одесі під час візиту прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса і Президента України Володимира Зеленського. 

Вибух стався під час того, як Зеленський разом прем'єр-міністром Греції перебували у порту, повідомив ТГ-канал Андрія Цаплієнка.. 

"Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені", - прокоментував Володимир Зеленський.

Одеський ТГ-канал повідомив станом на 13:32 про те, що внаслідок балістичного удару загинуло 5 людей, і ще така ж кількість зазнала поранень. 

Наразі складно сказати, чи атака по Одесі в обідню пору є цілеспрямованою і сталася внаслідок витоку інформації, адже свій візит і зустріч із гостем із Греції в Офісі Президента не анонсували. 

Грецьке видання Protothema стверджує, що ціллю російських військ був кортеж Президента України Володимира Зеленського. За його даними, вибух стався за 150 метрів від місцеперебування грецької делегації на чолі з Міцотакісом. Прем'єр-міністр не постраждав. 

Також відомо, що перед візитом грецькі медіа писали про намір уряду передати Україні озброєння.

До слова, напередодні Глава Української держави подякував Міжнародному кримінальному суду за видачу ордерів на арешт іще двох представників російського керівництва: "командувачів російських убивць – дальньої авіації та Чорноморського флоту держави-терориста". 

За словами Президента України, вони здійснюють терористичну кампанію проти нашої держави та людей: завдають ударів по енергетиці та цивільній інфраструктурі.

"Це очевидні злочини – воєнні злочини росії і злочини проти людяності. І саме щодо цього є принциповий рух у Міжнародному кримінальному суді. Коли міжнародна юстиція починає працювати, її вже не зупинити. Справедливість для України, для українців та для міжнародної спільноти загалом обов’язково буде відновлено", - йдеться у повідомленні. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: