Росія скаженіє через хорватських добровольців: подробиці дипломатичного скандалу

НОВИНИ 04.03.2022 Коментарі 0

Хорватський військовий аташе в Росії, бригадний генерал Желько Акрап відхилив ноту протесту представника російського міністерства оборони. Хорватського генерала у Москві попередили, що Росії відомо про прибуття в Україну хорватських найманців. Речник міноборони Росії Ігор Конашенков повідомив агентству, що наразі до українських бійців приєдналося приблизно 200 найманців з Хорватії.

За інформацією «Балканського оглядача», росіяни висловили хорватському аташе претензії щодо незаконної, на їхню думку, діяльності громадянина Хорватії Дениса Шелера. Останній брав участь у бойових діях на південному сході України 2015-го року, а зараз організував групи хорватських добровольців для відправлення в Україну.

Проте хорватський військовий аташе відмовився прийняти ноту, оскільки «ні міністерство оборони, ні будь-яка інша установа Хорватії не мають жодного стосунку до осіб, які можуть перебувати в Україні,  та не мають про це інформації".

Журналісти Хорватії з’ясували, що їхнього генерала запрошували до російського міноборони в середу та четвер.

Під час зустрічі в середу панувала доволі невимушена атмосфера: росіяни наголошували, що хорвати та росіяни є братніми народами та висловили стурбованість, що Хорватія офіційно не засуджує участь хорватських добровольців на боці української армії.

Проте наступна четвергова зустріч стала формальною і «холодною». Представник російського міністерства зачитав офіційну ноту та хотів передати її військовому аташе Хорватії. Желько Акрап відмовився її отримувати, чим викликав неабияке здивування у росіян.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович днями так прокоментував від’їзд хорватських громадян до України: «вони це роблять на свій страх і ризик».

Довідка:

Хорват Денис Шелер шість років воював в Україні в батальйоні «Азов», отримав від України недержавну нагороду «Народний герой». Приїхав добровольцем і повернувся торік. Міноборони Росії назвало його головним організатором транзиту хорватських добровольців в Україну. Шелер назвав таке звинувачення безглуздим, адже він «нікого не організовує і не посилає в Україну», а «ті, хто врешті поїде воювати в Україні, не отримають ні копійки». Шелер також потролив Російську Федерацію - якщо вона відчуває проблему через нібито 200 добровольців з Хорватії, то вона у великій біді.

Ілюстративне фото: jutarnji.hr

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: