Росія посилює фейкові атаки на Україну: як діє ворожа пропаганда

НОВИНИ 06.03.2022 Коментарі 0

У соціальних мережах активізувалася велика мережа російських ботів, які намагаються посіяти паніку, підірвати віру українців у перемозі над ворогом, пригасити бойовий дух нашого народу.    

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, контент інформаційних «вкидів» у всеможливі пабліки зводиться до фраз на кшталт «Усе пропало!», «Допоможіть Києву (Херсону, Чернігову і т. п.), «Нас всі кинули!»…

Для маскування російські ботоферми розсилають меседжі такого змісті з новостворених «патріотичних» акаунтів з українською символікою українською та російською мовами.

Тож українцям, психіка яких уже одинадцятий день перебуває під шаленим тиском від жахіть російської агресії, потрібно дотримуватися інформаційної гігієни: перевіряти інформацію (Google вам у поміч) та брати інформацію тільки з офіційних джерел чи мас-медіа з хорошою репутацією.

Також є дані про чергову хвилю фейків, спрямовану на виправдання кремлівської агресії в Україні.  Для прикладу, російських студентів примушують записувати відео на підтримку загарбницьких дій армії РФ.


Як повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України, студенти отримають «шпаргалки», з яких потрібно прочитати хвалебний текст. Таким способом ворог сподівається підняти моральний дух свого населення і знизити невдоволення населення.

Тому закликаємо всіх українців не піддаватись паніці, ворожій пропаганді, дотримуватись інформаційної гігієни та користуватись виключно офіційними джерелами інформації. 

Ілюстративне фото: news.columbia.edu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: