Росія намагається посварити Польщу з Німеччиною

АНАЛІТИКА 05.05.2023 Коментарі 0

Російська пропаганда продовжує намагатися послабити позиції Республіки Польща на міжнародній арені. Для цього щораз інтенсивніше і брутальніше представляє Польщу як проблемну країну, непередбачувану та ненадійну для своїх партнерів і союзників.

Про це у своєму твіті пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

«Окрім постійних звинувачень в імперських амбіціях і бажанні заволодіти Західною Україною, російська пропаганда також просуває наратив про вороже ставлення Польщі до Німеччини та навіть про її плани нападу на західного сусіда», - констатував польський урядовець.

За його словами, таку брехню нещодавно поширив один із головних пропагандистів кремля, голова Служби зовнішньої розвідки (СЗР) російської федерації сєргєй наришкін. Мовляв, про польські плани нападу на Німеччину свідчать перебіг та обране місце (біля Щецина, що розташоване неподалік кордону з Німеччиною) для нещодавніх маневрів Збройних сил Польщі.

Наришкін зіслався на «аналізи аналітиків» своєї розвідслужби. Згідно з ними, в Польщі посилюються антинімецькі настрої та побоювання, що Німеччина захоче переглянути кордони з Республікою Польща. Тому, переконує наришкін, це має стати основою агресивних планів Варшави проти Берліна.

Таку ж брехню, повідомив Станіслав Жарин, повторив один із «експертів» в одній із головних пропагандистських програм російського телебачення. Та ще й доповнив своєю фантазією – буцім у можливому конфлікті Польща використовуватиме придбані в Німеччині танки.

«Удар по польсько-німецьких відносинах, а також останні жорсткі пропагандистські атаки та погрози проти Польщі спрямовані на її ізоляцію в НАТО і створення іміджу Польщі як самотньої країни з ворожими намірами, з якою не варто будувати союзи», - робить висновок представник польського уряду.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: