Режим «ябацьки» готує демарш

НОВИНИ 13.09.2023 Коментарі 0

Білорусь планує зупинити дію договору про звичайні збройні сили в Європі щодо Польщі та Чехії.

Відповідний законопроект подали до Палати представників. Перед цим у білоруському міністерстві оборони неодноразово трубили кремлівські наративи про те, що Польща модернізує та посилює свою армію і цим порушує підсумковий акт перемовин про чисельність особового складу звичайних збройних сил у Європі.

Окрім того білоруське відомство міністра хрєніна нарікало, що Польща не ділиться інформацією про свої військові сили в рамках Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). А пропозиції офіційного Мінська про відновлення діалогу щодо контролю над озброєннями у Варшаві буцім ігнорують.

До слова, ДЗЗСЄ підписали 16 країн НАТО та 6 країн із Варшавського договору ще 1990 року. Через 9 років з’явилася нова його редакція – Північно-Атлантичний Альянс розширився, а утворення країн так званого Варшавського договору кануло в Лету.

Цікаво, що росія зупинила свою участь у договорі ще 2007 року. А в березні 2015-го москва звинуватила НАТО у порушенні пунктів договору й офіційно оголосила про повне припинення своєї участі у ньому.

Дії режиму лукашенка відбуваються у чітко визначеному у кремлі фарватері. Втративши суб’єктність на міжнародній арені (зустрічі з африканськими лідерами до уваги брати нема резону), лукашенко виконує завдання москви з нагнітання ситуації на східному фланзі НАТО.

Як зазначив у своєму твіті урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин, від початку демократичних протестів у Білорусі пропагандистська діяльність Мінська наростала. Білорусів намагаються щоразу переконувати, що опозиційна діяльність проти режиму лукашенка інспірована ззовні – насамперед з Польщі та Литви.

Також нещодавно білоруське телебачення показало фільм-«розслідування», у якому підігнали матеріал, який слугує «доказом» інспірації польськими службами опозиції проти «ябацьки».

«Прем'єра фільму А. Холланда під назвою «Зелений кордон», що маніпулятивно представляє білоруську операцію з дестабілізації кордону Республіки Польща, зокрема спотворює імідж Прикордонної служби», - зазначив Станіслав Жарин.

Також читайте: До Білорусі доправили перші ядерні боєголовки – ГУР

На фото з відкритих джерел – начальник департаменту міжнародної військової співпраці - помічник міністра оборони Білорусі, полковник Валерій Ревенко бачить у Польщі збільшення кількості танків, бронемашин, артилерії, літаків та гелікоптерів, проте і словом не згадує про російські ядерні ракети на території Білорусі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: