Рашисти хочуть ліквідувати Зеленського руками «західних лідерів»

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.08.2023 Коментарі 0

США нібито невдоволені політикою Зеленського «через постійні обстріли москви». Й оскільки в Україні «панує беззаконня», західні лідери «мріють позбутися й ліквідувати» Зеленського та вже шукають йому заміну. Таку маніпуляцію розганяють росіянські пропагандистські медіа та рашаписаки у соцмережах.

«Київ знову порушив сувору заборону США. Про негласні червоні лінії, які Володимиру Зеленському окреслив Вашингтон… Удар по Кримську мосту – це черговий вихід за червону межу», - нагнітають прокремлівські медіа.

«США та їх сателіти однозначно не в захваті від очільника Незалежної… Колективний Захід вважає, що будь-якої миті може знадобитися заміна», - пишуть рашаЗМІ.

У своїх вигадках і фантазіях росіянці також посилаються на статтю у виданні Politico. Щоправда, як зазначають аналітики проєкту StopFake, у цій статті йдеться зовсім не про «ліквідацію Зеленського» (вбивство чи усунення від влади), а лише… про можливі сценарії у разі замаху рашистів на президента України. Та й сам матеріал називається «План України, якщо росія вб’є Зеленського» – вже із цього заголовка очевидно, що тут не йдеться про «ліквідацію Заходом» українського президента.

Насамперед варто наголосити, що згідно з міжнародним правом російські склади боєприпасів, як і незаконно побудований загарбниками міст через Керченську протоку, є легальними цілями для атак з боку українських військових. Жодної мови про «теракти» бути не може – Україна має право здійснювати будь-які військові операції, спрямовані на деокупацію своїх територій. Отже, про якісь «червоні лінії» (які найбільше полюбляють згадувати самі ж рашисти) тут також не йдеться.

Також автори публікації у Politico наголошують на тому, що ситуацію можливого вбивства президента російськими військами не можуть ігнорувати ні в Україні, ні на Заході. Видання нагадує, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну росіяни здійснили кілька невдалих спроб замаху на українського президента. Журналісти Politico зазначають, що у разі ліквідації російськими окупантами українського президента влада в Україні тимчасово переходить до голови Верховної Ради України – на даний момент це Руслан Стефанчук. Про це йдеться у відповідній статті української Конституції.

До слова, ця норма була реалізована у 2014 році у зв’язку із втечею до рф екс-президента Віктора Януковича, якого звинувачують у сприянні московитській агресії проти України та державній зраді. Тоді тимчасове виконання обов’язків президента України (до оголошення результатів позачергових виборів) парламент ухвалив покласти на голову ВРУ Олександра Турчинова.

Отже, журналісти Politico писали не про вбивство чи усунення від влади Зеленського, а лише моделювали та намагались передбачити хід подій у випадку замаху рашистів. При цьому рашапропагандисти традиційно видали бажане за дійсне, спотворили контекст статті та поширювали вигадані на її основі тези.

У такий спосіб пропагандисти змальовують Президента України «некомпетентним» лідером, який нібито займається свавіллям. Поширюючи цю маніпуляцію, рашисти прагнуть показати, що світ, мовляв, незадоволеним Зеленським і його хочуть позбутися.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: