Рашисти продовжують чинити з українськими дітьми звірства, від яких холоне кров

НОВИНИ 21.05.2022 Коментарі 0

Щодня на «гарячу лінію» психологічної допомоги Уповноваженого з прав людини надходять нові повідомлення про сексуальні злочини рашистських вояк. Лише за одну добу надійшло 56 дзвінків про звірства, які не мають меж.

Зараз ЗСУ звільняють міста і села Харківщини. І впродовж останнього тижня більшість дзвінків – від самих жертв та їх рідних – надходить саме звідти.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook український омбудсмен Людмила Денісова, напередодні лише протягом години через пережите сексуальне насильство звернулися 10 осіб, з них 8 - зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років.

Дівчаток-трійнят 9 років рашистські уроди зґвалтували на очах їхньої матері. Діти отримали тяжкі травми статевих органів, мати в шоковому стані. Це відбулося в Ізюмі. 

Надійшло звернення від мами дев’ятимісячної дівчинки – також на її очах дитину зґвалтували свічкою. Однорічного хлопчика ґвалтували двоє, він помер. Дівчинка двох років, яку ґвалтували двоє, залишилася живою.

На окупованих територіях були зґвалтовані навіть літні пенсіонери – чоловіки 67 та 78 років. 

«Жах і лють переповнюють! Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу!», - переконана Денісова. Вона повідомила, що звернулася до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з вимогою врахувати ці факти геноциду українського народу.

За інформацією українського омбудсмена, станом на ранок 20 травня 2022 року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 232 дитини та постраждало 427 дітей.

18 травня під завалами зруйнованого ракетним ударом будинку у місті Бахмуті на Донеччині рятувальники знайшли тіла жінки та 2-річної дитини. Внаслідок цього ж обстрілу були тяжко травмовані діти 9, 12 та 17 років. 

Стало також відомо, що через бомбардування окупантів цивільної інфраструктури міста Пологи Запорізькоі області загинула 17-річна дівчина. 

У Миколаївській області на автодорозі підірвалися на міні восьмеро людей, серед яких 5-річна дівчинка. Усі вони отримали поранення різного ступеня тяжкості, повідомила Людмила Денісова. За її словами, дії російських окупаційних військ є прямим порушенням права дітей України на життя і безпеку, що гарантовані Гаазькими і Женевськими конвенціями та Конвенцією ООН про права дитини.

«Я закликаю наших партнерів в усьому світі посилювати санкційний тиск на рф, надавати Україні наступальну зброю, долучатися до розслідувань злочинів рашистів в нашій державі! Ворог має бути зупинений, а усі причетні до звірств в Україні - постати перед судом!», - наголосила Уповноважена з прав людини.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: