Рашисти продовжують травити хімзброєю наших військових

НОВИНИ 09.09.2024 Коментарі 0

Рашисти не гребують (всупереч підписаним конвенціям) застосуванням хімічної зброї проти ЗСУ. При цьому почастішали випадки використання боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу.

Лише за серпень цього року зафіксовано 447 випадків застосування хімзброї рашистськими окупаційними військами. Загалом за період з 15 лютого 2023 року по 24 серпня поточного року ці кількість сягнула 4035, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Поруч зі звичайними засобами вогневого ураження противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у якості засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу, додали у Генштабі.

Цими діями московія грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов'язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Раніше у серпні речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій інформував, що рашисти щодня застосовують проти Сил оборони України боєприпаси з отруйними речовинами.

Випадки використання хімічної зброї московитами неодноразово фіксувались і в минулому році, у тому числі й іноземними спостерігачами, які наголошували на очевидному порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є і рф. Натомість рашисти постійно намагаються дзеркально звинуватити ЗСУ у нібито застосуванні хімзброї, а також біологічної та генно-інженерної зброї. Щоправда, жодних підтверджень цих фантазій вони не надають.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: