Рашисти нарощують пропаганду серед підлітків – на це закладають рекордне фінансування

НОВИНИ 03.10.2024 Коментарі 0

У півтора рази від запланованого раніше зростуть видатки на «патріотичні програми» для дітей та підлітків на московії. У новій версії рашабюджету наступного року передбачено 66,63 млрд рублів (це близько 704 млн доларів) на федеральний проєкт «Ми разом (Виховання гармонійно розвиненої особистості)».

Це на 25 млрд рублів, або в 1,5 рази більше, ніж планувалося від початку, зазначає росіянське видання «Верстка». При цьому з початку повномасштабного вторгнення витрати московитів на пропаганду у школах та дитсадках зросли вже у 20 разів.

При цьому в бюджеті-2025 зафіксовано як зростання витрат на вже існуючі «патріотичні» статті, так і появу нових напрямків «промивання мізків» молодому поколінню.

Так, прокремлівський «Рух перших» («Двіженіє пєрвих») у 2025 році уперше отримає трохи більше 1 млрд рублів на популяризацію своєї діяльності. Ще понад 141 млн рублів руху виділять на розвиток кадрового потенціалу. Зі «старих» статей це програма для початкової школи «Орлята Росії» (622,3 млн рублів, що уп’ятеро більше, ніж планували витратити у рамках поточного трирічного бюджету). Загалом цю новітню піонерію планується профінансувати в наступному році на 20,3 млрд рублів.

Більше коштів виділять і організації «росія - країна можливостей», яка належить управлінню справами президента РФ. Зокрема, витрати на проведення майстерні управління «Сенеж» оцінили у 4,4 млрд у 2025 році (раніше - 3,5 млрд рублів щорічно).

Програма «Більше, ніж подорож» організації Росмолодь», яка спрямована на організацію поїздок у рамках «громадянсько-патріотичної та суспільно корисної» діяльності, отримає з бюджету 4 млрд рублів у 2025 році, а не 1,5 млрд, як було заплановано раніше. І в наступні два роки заплановано приблизно такі ж самі кошти: 3,8 та 3,9 млрд. рублів.

«Центр розвитку військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді» отримуватиме на проведення своїх заходів по 3,7 млрд рублів щорічно - замість запланованих 3,4 млрд.

Майже на мільярд рублів більше щороку виділятимуть створеному за указом ліліпутіна товариству «Знання», яке проводить лекції та майстер-класи для молоді (а в якості спікерів залучають  найбільш відомих російських політиків). Його бюджетне фінансування може сягати 5,9-6,6 млрд рублів щорічно протягом найближчих трьох років.

Також фінансуватимуть створення мережі студентських патріотичних клубів «Я горджуся» (під сотню мільйонів рублів) і військово-патріотичну програму «Дороги перемоги» (понад 80 млн).

Торік «Верстка» уже писала, що росія збільшує витрати на патріотичне виховання: на поточний рік було закладено понад 40 млрд руб. Це вчетверо більше, ніж у перший військовий рік (тоді було закладено 11,6 млрд руб.) і в 10 разів вище за цифри за 2021 рік. Таким чином, у 2025 році витрати на розвиток патріотизму зростуть майже у 20 разів порівняно з довоєнним часом.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: