Рашисти лякають українців «дефіцитом ППО» - черговий фейк рашапропаганди

РОЗСЛІДУВАННЯ 06.07.2023 Коментарі 0

Одразу після нічної атаки по Львову проросійські ТГ-канали почали розганяти тезу про те, що в Україні склався значний дефіцит ППО. І нібито саме через це «більшість ракет досягли цілей». Насправді це пропагандистська маніпуляція.

Рашисти також намагались суттєво перебільшити ефективність і результативність своїх ракет. Мовляв, це взагалі був «тестовий варіант відстеження ППО». І при цьому «більшість ракет (понад 60%) дійшла до цілей, інші збили», пишуть в анонімних ТГ-каналах.

Натомість, за інформацією Повітряних сил ЗСУ, вночі 6 липня ворог атакував Львів «калібрами» з акваторії Чорного моря. Українські ППО змогли збити 7 із 10 ракет, є влучання по цивільних об’єктах у місті. Отже, було збито 70% ракет, і тільки 30% досягли своїх цілей, а не 60%, про що пише рашаагітпроп.

Також у коментарі ЗМІ речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголосив: «Саме наявність F-16 може зробити можливим знищення усіх повітряних цілей, які атакують українську інфраструктуру». За його словами, росіяни «пропрацювали маршрут, використовуючи і рельєф місцевості, і русла річок – у цьому випадку Дніпро: ракети летіли до Києва і різко звернули в напрямку Львова».

Раніше рашисти вже намагались розганяти меседж про те, що «всі системи ППО встановили у Києві, тому інші міста залишилися без захисту». Зокрема, подібна ситуація була після обстрілу Одеси 17 травня – проросійські канали «трубили», що пролунало 10 вибухів і «прилітало» по військових об’єктах. А все тому, «що росіяни зрозуміли, що в Одесі немає хорошого ППО, усе в Київ потягнули», і тому атакують місто». Насправді ж тоді з 30 крилатих ракет 29 знищила наша ППО, з них лише над Одещиною 8.

Також восени 2022 року рашисти просували тезу про те, ніби з Івано-Франківщини та Львівщини забрали ППО, внаслідок чого Київ та Дніпро виявились «надміру захищеними», бо «більш стратегічно важливі для влади». І це також була маніпуляція.

Зрозуміло, що у такий недолугий спосіб рашапропагандисти намагаються посіяти паніку серед українців та викликати недовіру до влади. При чому шкідливі тези відверто вкидають у львівські пабліки персонажі, дуже подібні на ботів. Щоправда, переважна більшість користувачів соцмереж або адекватно реагують на такі провокації, або просто їх ігнорують. Тож потрібного московитам ефекту ці вкиди практично не мають.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: