Рашисти готові влаштувати теракт в Умані і звинуватити в цьому Україну

НОВИНИ 14.09.2023 Коментарі 0

Теракт в Умані, де збираються десятки тисяч прочан-хасидів, нібито планує влаштувати «київський режим», повідомляють рашистські інформаційні помийки.

За версією росіянців, після скоєння теракту під час святкування Рош га-Шана (єврейського Нового року) Київ начебто збирається звинуватити роzzію у «злочинах проти людяності». Хоча усім відомо, хто власне не гребує вбивством мирних громадян – прикладів, коли рашистські окупаційні війська обстрілювали місця масового скупчення цивільних, вже більш ніж достатньо.

Незважаючи на багаторазові попередження, хасиди з’їжджаються на прощу в Умань до могили цадика Нахмана, де 15-17 вересня вони святкуватимуть Новий рік. Очікується близько 50 тис. гостей, при цьому місця паломництва можуть вмістити лише близько 11 тис. осіб.

У місті вже запроваджено особливий режим в’їзду та пересування містом. У мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкоголю та піротехніки, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю. Також встановлено комендантську годину з 00:00 до 4:00, яка діє для усіх.

Центр протидії дезінформації при РНБОУ закликає не піддаватися на ворожі маніпуляції, а також реагувати на сигнали повітряної тривоги, дотримуватись правил безпеки й довіряти лише джерелам верифікованої інформації.

Насправді ж поширенням таких фейків ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів на території України.

Нагадаємо, що як уже писав ЗІФ, над ранок 28 квітня росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Зокрема, ракета влучила у багатоповерхівку в Умані. В результаті пошуково-рятувальних робіт, які тривали понад добу, виявлено 23 загиблих, серед яких 6 дітей. Врятовано 17 громадян, 19 осіб отримали травми.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: