Рашапропаганда «розіп’яла» американського сенатора Грема після зустрічі зі Зеленським

АНАЛІТИКА 30.05.2023 Коментарі 0

Від початку повномасштабного вторгнення сенатор-республіканець Ліндсі Грем уже втретє відвідав українську столицю. Після цього рашапропагандисти звинуватили його в усіх смертних гріхах.

Апогеєм стало… оголошення рашистським МВС сенатора Грема у розшук. Порушити кримінальну справу проти Грема 28 травня доручив голова Слідчого комітету (СК) рф алєксандр бастрикін.

Причиною кримінального переслідування сенатора названо «русофобські висловлювання» Грема. «На поширеному в мережі Інтернет відеозаписі американський сенатор Ліндсі Грем під час зустрічі з президентом України заявив про фінансову участь США у заподіянні смерті громадянам Росії», - йшлося у прес-релізі відомства. За якою статтею потрібно порушити справу, в СК не уточнили.

Вдала «нарізка»

Після деяких розбірок навіть рашисти визнали (щоправда, пославшись на іноземні ЗМІ), що йшлося про сюжет щодо зустрічі Грема із Зеленським, в якому внаслідок монтажу виглядало так, ніби фрази сенатора «А росіяни помирають» і «Ми ще ніколи не витрачали гроші так вдало» йшли одна за одною.

Невідомо, з якою метою сюжет було склеєно саме так. Проте рашисти встигнули роздмухати з нього трагедію вселенського масштабу. У бій пішла уся їхня «еліта» інформаційних яничарів.

Вуса пєскова, які часом бавляться у речника ліліпутіна, розкритикували сенатора, заявивши: «Важко уявити більшу ганьбу для країни, ніж мати таких сенаторів».

Представниця кінського МЗС ім. лаврова машка захарова раптом вирішила нагадати про співпрацю американських підприємців із нацистською Німеччиною у роки ІІ світової. «Сенаторові Грему є з чим порівнювати. Одна з їх інвестицій призвела до ІІ світової війни та Холокосту. Тепер мільярди американських доларів вливаються у ненаситну горлянку неонацистського київського режиму», - намагалась похизуватися інтелектом майже непитуща марія. Щоправда, невідомо, чи хоча би хтось оцінив її дивакуваті аналогії. Але звинувачення США у Холокості для усіх виявилися несподіванкою.

Натомість алкогном дімон мєдвєдєв вирішив обійтися без усіх цих дипломатій і рубанув «правду-матку» просто посеред свого похмільного ранку.

«Старий дурень сенатор Ліндсі Грем заявив, що США ніколи не витрачали гроші так успішно, як на вбивство росіян. Даремно він так. В його улюбленій Америці вбивають не лише звичайних людей, але й витрачають брудні гроші на вбивства сенаторів», - написав дімон у своєму ТГ-каналі.

Ще трохи додав градусу депутат держдуми від окупованого Севастополя дмітрій бєлік, назвавши висловлювання Грема… зізнанням у сатанізмі. Це, мовляв, і є сутністю політики його країни й ідеологією Білого дому.

«Там, де наша країна (рф – ЗІФ) говорить про мир, вони (США – ЗІФ) мріють про кровопролиття, там, де ми змушені лити кров, підраховують, скільки на цьому заробили», - глибокодумно прорік бєлік. Й оскільки подібні на сенатора політики усі «заражені вірусом сатанізму», значить рашазагарбники «усе правильно роблять», зачищаючи найближчі території від прихильників цієї ідеології. Схоже, тут навіть шаманські обряди не допоможуть…

Ну і традиційно не обійшлося без «підтримки світової громадськості», щедро підживленої московією. Свої 5 копійок мусив вставити й ірландський журналіст Чей Боуз – його твіт помітили фахівці ЦПД при РНБОУ. «Вічно ненависний і свідомо неосвідчений сенатор Ліндсі Грем дякує Зеленському за те, що він дозволив США винищити чоловіче населення України…», - написав Боуз. Цікаво, чи хоч сам зрозумів, що у нього вийшло з-під пера?

До речі, рашисти раніше вже вправлялись у гострослів’ї щодо сенатора Грема. На початку повномасштабного вторгнення він відверто заявив, що єдиним способом зупинити війну є вбивство ліліпутіна.

«Єдиний спосіб покласти цьому кінець – це щоби хтось у Росії завалив того хлопця. Ви зробите своїй країні і всьому світу велику послугу», - написав тоді сенатор у твіттері.

Відповіддю вусів пєскова була фраза: «Звичайно, у ці дні не всім вдається зберігати тверезість і здоров'я розуму. У багатьох, на жаль, «їде дах».

Інформаційний бумеранг

Але цього разу 67-річний республіканець вирішив не пропускати московитські закиди. І надіслав агенції Reuters коментар, який вона опублікувала.

«Як завжди, російська пропагандистська машина наполегливо працює»,  - наголосив Грем, відповідаючи, зокрема, на закиди дімона-алкогнома.

За його словами, він згадав Зеленському, «що Україна перейняла американську мантру «Живи вільно або помри». Це була хороша інвестиція Сполучених Штатів, щоби допомогти звільнити Україну від російських військових злочинців».

Грем також додав: «Пане мєдведєв, якщо ви хочете, щоби росіяни припинили гинути в Україні, вийдіть. Зупиніть вторгнення. Зупиніть військові злочини. Правда полягає в тому, що вам і путіну було байдуже до російських солдатів».

Водночас агенція Reuters повідомила, що в отриманому повному відео зустрічі сенатора із Президентом України твердження про те, що росіяни гинуть, і про «найкращу інвестицію США» не були пов’язані між собою. На це згодом послались і рашапропагандисти, одразу звинувативши Київ у «підлому монтажі». Однак своїх закидів та звинувачень щодо Ліндсі Грема ніхто не відкликав і вибачень не приносив.

«Сам дурень»

«Вирулити» зі ситуації рашисти спробували, традиційно зігравши у «дзеркалку», переклавши проблему зі своєї хворої голови на здорову американську.

Вустами декана факультету світової політики МГУ (московського держуніверситету – ЗІФ) андрєя сідорова москва заявила, що «русофобські висловлювання» американського сенатора минуть для нього без наслідків, і просити вибачення за них він (!) не буде – оскільки вони цілком вкладаються у «політику партії». І в цьому ситуація «навіть гірша, аніж у перші роки холодної війни».

«Уже все, за останні дев'ять років у нас у відносинах зі США не діє не лише міжнародне право, а й етичні норми, які були прийняті у міжнародних відносинах. І наша спроба їх дотримуватися навіть ставить нас у не дуже вигідне становище, оскільки Захід від усього цього відійшов. Нагадує перші 5-10 років холодної війни, коли були дозволені будь-які образи, і навіть тоді все-таки було стриманіше, ніж зараз, оскільки з'явилися ширші можливості. Тоді були газети та радіо, а зараз можна свою позицію донести через Twitter і соцмережі, тож жодних обмежень уже не залишилося», - вдає ображеного декан сідоров.

Цим пасажам не повірив би навіть росіянин Станіславський. Як не вірить зараз і світова спільнота.

Досить влучно прокоментував цю ситуацію у своєму ТГ-каналі історик і політичний оглядач Олександр Фрідман: «Українська військова пропаганда знову демонструє найвищий пілотаж… І це просто наочний посібник про те, як мешканців брудної калюжі одним роликом можна вивести на чисту воду».

А радник Президента України Михайло Подоляк у коментарях у Twitter в неділю написав, що насправді найкраща інвестиція, яку могли би зробити Сполучені Штати та Захід, це «повна та безумовна перемога України».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: